Işık ihlali yapan tır otomobili biçti: 1 ölü

Işık ihlali yapan tır otomobili biçti: 1 ölü
Konya'da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen TIR'ın çarptığı otomobildeki sürücü hayatını kaybetti.
Konya'da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen TIR'ın çarptığı otomobildeki sürücü hayatını kaybetti.
Kaza, merkez Selçuklu ilçesi İstanbul Yolu Sancak Mahallesi Türmak Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet B. (57) idaresindeki 42 E 1246 plakalı TIR, seyir halindeyken hızını kesmeyerek kırmızı ışıkta geçti. Bu sırada TIR, kendisi için yeşil ışık yanan Ahmet Ertürk'ün (23) kullandığı 42 AEU 21 plakalı otomobili altına aldı. TIR, otomobili altında 60 metre sürükledikten sonra durdu. Otomobil sürücüsü Ertürk sıkıştığı yerde hayatını kaybederken, TIR sürücüsü ise polis tarafından gözaltına alındı.

Olay yerinde polis ve savcı inceleme yaparken, Ertürk'ün cesedinin yanındaki telefonu defalarca çaldı. Kazayı görenler ise, TIR'ın kırmızı ışıkta geçtiğini ve çarptıktan sonra frene bastığını iddia etti.
Öte yandan, olay yerine toplanan vatandaşların cep telefonlarıyla cesedin ve kazanın görüntülerini çekmesi dikkat çekti. Vatandaşların uyarıları dikkate almaması üzerine polis, bölgeye güvenlik şeridi çekti.
Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.