İşgalci Yahudilerden Kudüs provokasyonu

İşgalci Yahudilerden Kudüs provokasyonu

Filistin yönetimi, işgalci Yahudilerin 18-19 Mayıs'da Kudüs’ün işgalini kutlamak için düzenlediği “bayrak yürüyüşü” konusundaki uluslararası tepkileri “çekingen ve yetersiz” bulduğunu bildirdi.

Filistin yönetimi, işgalci Yahudilerin 18-19 Mayıs tarihlerinde Kudüs’ün işgalini kutlamak için düzenlediği provokatif “bayrak yürüyüşü” konusundaki uluslararası tepkileri “çekingen ve yetersiz” bulduğunu bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bayrak yürüyüşü sırasında atılan sloganlar, protestolar ve ırkçı saldırılara yönelik uluslararası tepkiler çekingen ve yetersiz kalmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yahudi işgalcilerin provokatif eylemlerine karşı uluslararası toplumun “çifte standart” uyguladığına dikkat çekilen açıklamada, yürüyüşteki “ırkçı sloganlar ve saldırıların şiddetle kınandığı” kaydedildi. Açıklamada, “Her yıl düzenlenen bayrak yürüyüşü, Kudüs’ün ilhakı ve Yahudileştirilmesi çabalarının sürdüğünün yanı sıra Kudüs’ün kimliğinin, tarihi, siyasi ve hukuki statüsünü değiştirme girişimlerinin kanıtıdır” denildi.

İŞGALCİLERİN ÇAPUT YÜRÜYÜŞÜ

Irkçı Yahudi işgalciler, 1967’de İsrail’in Kudüs’ü işgal etmesi dolayısıyla İbrani Takvimi’ne göre her yıl provokatif “bayrak yürüyüşü” düzenliyor. Bu yıl 18-19 Mayıs tarihlerine denk gelen yürüyüşe, Likud Partisi’nden Ulaştırma Bakanı Miri Regev İsrail bayrakları taşıyan bir grupla katılmıştı.

Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Eski Şehir bölgesinde Cuma namazının kılındığı sırada provokatif “bayrak yürüyüşüne” devam eden fanatik Yahudi işgalcilerin, Filistinlilere ait çok sayıda araç, dükkân ve mülke de zarar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.