İşcan'dan Aday Öğretmenlere Altın Öğütler

İşcan'dan Aday Öğretmenlere Altın Öğütler

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, bu yıl ilçeye ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerle bir araya geldi.

Yunak Kültür Evinde yeni atanan ve aday olarak göreve başlayan öğretmenlerle bir araya gelen Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, ilçeyi kısaca tanıttıktan sonra öğretmen mesleği ve öğretmen etiği üzerine birikimlerini aktardi ve bazı tavsiyelerde bulundu.

İşcan, konuşmasında; "Seçmiş olduğunuz kutsal meslekten dolayı hepinizi tebrik ederim. Öğretmen demek örnek insan demektir. Öğrencileriniz ve bulunduğunuz yerdeki herkes sizi örnek alır. Bunun için davranış, kıyafet ve konuşmanızla örnek olacaksınız. Özellikle köylerde çalışan öğretmen arkadaşlar daha dikkatli olmalıdır. Her zaman çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler içinde olun. Öğretmenlik para için yapılan bir meslek değildir. Kutsal bir meslektir. Geleceğimizi sizler yetiştireceksiniz. Siz idealist öğretmenler sayesinde ilçemizdeki eğitimin kalitesi çok artacaktır. Hepinizin yeni görev yeri hayırlı olsun” dedi.

37 Stajyer Öğretmene tek tek söz veren Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "meslektaşlarım" diye hitap ettiği öğretmenlere tecrübelerinden ve birikimlerinden anekdotlar da aktardı. Bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini ifade eden İşcan, aday öğretmenlere bazı tavsiyelerde de bulundu.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; "Son derece istekli ve tutkulu olarak işe başladığınızı biliyoruz. Bu nedenle bu yolda karşınıza çıkacak olan korku ve kaygı verecek sorunlardan uzak durun. Bir çok konuda bilgili olduğunuz kesin. Bu donanımlarla üniversitelerde yetiştirilerek çıktınız ama tecrübe her zaman daha önemlidir. Bunun için sürekli rehber öğretmenleriniz ve idareyle hatta bizlerle istişarelerde bulunun. Eğer mümkünse eş zamanlı etkinlikler yapın ve sonuçları karşılaştırın.

Öğretmen olduğunuz zaman her şeyi bildiğinizi düşünmeyin. Önemli olan yetişen nesil ile birlikte öğrenmektir. Elinizden geldiğince okuyun. Kitapları okuyup üzerinde düşündükçe, toplumu ve öğrencileri de okuduğunuzu anlayacaksınız. Okuma ve bilgi edinme sizin enerjinizi artırdığı gibi aynı zamanda sizi de iyi bir model yapacaktır. Ve son olarak yeni öğretmenliğe başlamışsanız mutlaka teknoloji ile içli dışlısınızdır. Bu durumda sosyal medyayı veya mobil iletişimi kullanarak eğitim mecralarını takip edin. Böylece yeniliklerden ve gelişmelerden çok daha çabuk haberdar olup kendinizi geliştirebilirsiniz." dedi.

Aday öğretmenler buluşmasına Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Ali Tokdemir de eşlik ederek adaylık süreci hakkında bilgi verdi ve adaylık sürecinde sık sık bir araya geleceklerini ifade etti.

Toplantı, aday öğretmenlerin görüş ve sorularının ardından son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.