İş-kur, Gençlere Kariyer Ve Girişimcilik Etkinliği Düzenledi

İş-kur, Gençlere Kariyer Ve Girişimcilik Etkinliği Düzenledi
İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Bitlis’te gençlere yönelik kariyer ve girişimcilik günleri etkinliği düzenledi.

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Bitlis’te gençlere yönelik kariyer ve girişimcilik günleri etkinliği düzenledi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen kariyer günleri programında konuşan Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan, katılımcılara İşkur’un faaliyet alanı ve sağladığı istihdamlarla ilgili bilgiler verdi.
Konuşmasında İş-Kur’un dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Aslan, ”Kurumumuz yaşadığı değişim ve genişleyen faaliyet alanı ile gelişmekte, geliştikçe de toplumumuzda derin yaralara neden olan işsizlik sorunlarına çözüm bulma noktasında hızla ilerlemektedir. Bir kamu istihdam kurumu olan İş-Kur, düzenlemekte olduğu işgücü yetiştirme kursları, ile işsiz ve mesleksiz durumda olan vatandaşlarımıza meslek edindirmekte ve kurs süresi boyunca cep harçlıklarını karşılayarak işgücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmaktadır.” dedi.

İşbaşı eğitim programları ile işverenlere hiçbir maliyeti olmadan hem istediği nitelikte eleman yetiştirme fırsatı hem de işsiz vatandaşa meslek kazanma fırsatı sunmakta olduğunu anlatan Aslan, “Toplum yararına programlar ile uzun süreli işsiz olan ve istihdamında güçlük çekilen dezavantajlı grup statüsünde yer alan vatandaşlara kısa süreli iş imkanı sunularak gelir ve işgücü piyasasından kopmama fırsatı tanınmaktadır. İşsizlik sigortası ile kendi istek ve kusuru dışında işini kaybeden vatandaşlarımıza geçici olarak gelir desteği sunmaktadır.” diye konuştu.

Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü olarak il ve bağlı ilçelerde sağladıkları istihdam rakamlarından da bahseden Aslan şöyle konuştu: “Kurumumuz 2013 yılında il müdürlüğümüzün ilimizde toplum yararına çalışma programı (TYÇP) milli eğitim müdürlüğü, belediyeler, üniversite, orman işletme müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarında 9 ay süre ile 2 bin işsiz vatandaşımızın istihdamını sağlamaktayız. Yine ilimize yatırım yapan ve kalifiye eleman sıkıntısı çeken işverenlerimize yüzde 50 istihdam garantili kurs düzenleyerek 400 kişinin bu işyerlerinde istihdamlarını sağlamaktayız. Kendi iş yerim de kendi elemanımı yetiştirmek istiyorum diyen işverenlerimize 6 ay süre ile ayda 600 lira ücret ödeyerek işbaşı eğitim programı düzenleyerek işverenlerin kalifiye eleman sıkıntılarını gidermekteyiz. Bu kapsamda 100 işsiz vatandaşımız çeşitli işyerlerinde çalışmaktadırlar. Ayrıca ben kendi işimi kurmak istiyorum diyen 100 girişimci kardeşlerimize girişimcilik eğitimi vermekteyiz.”

‘İŞSİZ GENÇLERE YÖNELİK SEMİNERLER VERİLECEK”

Konuşmasını “Genç işsiz vatandaşlarımız hedef gruplarımız arasında yer almakta ve sizlere iletişim, motivasyon, girişimcilik, iş arama becerileri konularında seminerler verilecektir.” diyerek sürdüren İş-Kur Müdürü Aslan şunları dile getirdi: “Ülkemizde genç işsizliğin, genel işsizliğin iki katı olması vesilesi ile genç istihdamı kurumumuz için büyük önem taşımaktadır, siz gençlerimizin kariyerlerinize şekil vermek sizlerin ellerinizdedir. Değerli gençler Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız nasıl gideceğinizin bir önemi yoktur. Hedefinizi tam olarak belirlemeniz ve her zaman çıkacak iş fırsatlarına kendinizi hazır tutmanız gerekmektedir. Kamu mu yoksa özel sektörde mi çalışacağınıza karar vermeniz, yeteneklerinizin farkında olmanız ve en önemlisi işgücü piyasasının niteliklerine uygun iş ve mesleklerde kendinizi geliştirmeniz bu yolculukta sizin için büyük önem taşıyor. İş-Kur olarak meslek danışmanlarımız aracılığı ile siz gençlerimizin doğru meslek seçmeleri ve işgücü piyasasına girmelerini sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Düzenlenmekte olan kariyer günlerimizin işsiz ve işveren arasında köprü olan kurumumuz, ve katılımcılarımıza yararlı olmasını temenni ederim.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.