Iraklı hasta şifayı  Konya’da buldu

Iraklı hasta şifayı Konya’da buldu

Irak’ın Kerkük şehrinde yaşayan 69 yaşındaki Fayza Noori Hüseyin, yıllardır devam eden sağlık sorunlarına çözümü Konya’da buldu. Fayza Noori Hüseyin, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu

Sağlık sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla 2012 yılında gittiği Hindistan’da, desteğini ve dengesini kaybetmiş olduğu omurgasına yeniden sağlam bir yapı kazandırabilmek için enstrüman (protez) ameliyatı olan Fayza Noori Hüseyin, şikayetleri son bulmayınca dünyanın başka yerlerinde tedavi arayışına girdi. Omurga darlığına ilaveten omurların sıkılığını yitirerek aşırı hareketlenmesi sonucunda bel ağrısı, ayakta duramama ve yürüme zorluğu gibi semptomlarla günlük hayatı Lumbar Instabilite teşhisi konulan Hüseyin, son olarak 2017 yılında endoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle ameliyat olmuş ancak bu ameliyat da sorunlarına çözüm olmamıştı.

SON ÇARE OLARAK MEDOVA’YA BAŞVURDU

Bir yakınının tavsiyesi üzerine Konya’da Medova Hastanesi’ne başvuran Hüseyin, Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Erdal Kalkan’ın yardımıyla aradığı şifayı buldu. Başarılı bir operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Hüseyin “2012 yılından bu yana disk bozukluğu teşhisiyle çok şiddetli bel ağrıları çekiyordum. Ayakta durmakta zorlanıyor, yürümekte büyük güçlükler yaşıyordum. Sağlığıma yeniden kavuşabilmek için tedavi aramaya başladım. Hindistan’da kullanılan tekniklerin çok iyi olduğunu duyduğum için ilk olarak orada tedaviye gittim ve operasyon geçirdim. Ancak birkaç yıl sonra şikâyetlerim tekrarladı ve özellikle 2017 yılından sonra ağrılarım daha da şiddetlendi. Bu sefer çok daha yeni bir teknik olan endoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle bir operasyon geçirdim” dedi.

2023 YILI İTİBARİYLE ŞİKAYETLERİ ARTTI

2023 yılı başı itibariyle yeniden şikâyetleri artan Fayza Noori Hüseyin, Medova Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’ne gelen hastaların aradıkları tedaviyi bulduklarını duydu. Hüseyin, “Bu hastalığa yakalandıktan sonra tedavisini bulabilmek için her türlü yöntemi deniyorsunuz ve aynı sıkıntıları çeken başka hastalardan oluşan bir çevre ediniyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde benimle aynı sıkıntıları çeken bir arkadaşımın Erdal Hoca’da geçirdiği operasyon ile tamamen sağlığına kavuştuğunu öğrenmem üzerine Konya’da tedavi olmayı kafama koymuştum. Geldiğim ilk günden itibaren benimle çok iyi ilgilenen ve beni motive eden bir ekip ile karşılaştım. Ameliyatıma da bundan dolayı çok rahat girdim. Ameliyat olalı henüz 20 gün olmasına rağmen kendimi uzun süredir ilk defa bu kadar rahat ve sağlıklı hissediyorum. Emeği geçen doktorlarım Prof. Dr. Erdal Kalkan ve ekibine, sağlık çalışanlarına ve Medova Hastanesi yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YAPILAN AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ

Yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdal Kalkan ise, hastanın daha önce kanal darlığı şikayetiyle iki kere ameliyat olduğunu, yapılan implantın yetersiz kaldığını, bu nedenle hastayı revizyon (düzeltme) ameliyatına aldıklarını ifade etti. Kalkan, hastanın nöromonitörizasyon eşliğinde uzun segment posterior enstrümantasyon (vidalama) yöntemiyle ameliyat edildiğini, bu tür hastalarda ameliyatı gerçekleştiren cerrahi ekibin deneyimine bağlı olarak başarı yüzdesinin yükseldiğini, eski sağlığına kısa bir sürede kavuşabileceğini belirtti. Prof. Dr. Erdal Kalkan, omurga kanal darlığının orta ve ileri yaşlardaki hastalarda daha sık görüldüğünü, yaş ilerledikçe görülme sıklığının arttığını, hastaları Medova Hastanesi’nde ileri teknoloji kullanarak deneyimli uzman bir ekiple sağlıklarına kavuşturmak için çalıştıklarını vurguladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.