İnternet trafiğine İstanbul yön verecek

İnternet trafiğine İstanbul yön verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumunun (ICANN) Türkiye'de yatırım kararı almasını "İnternet trafiğine İstanbul yön verecek" olarak yorumladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, bilişim sektöründe sağladığı gelişmelerin Türkiye'yi bu alanda cazibe merkezi haline getirdiğini belirterek, "İnternetin koordinasyonu konusunda ülkemiz dünyada yönetim merkezi olacak" dedi.

Özeren, İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumunun (ICANN) Türkiye'de yatırım kararı almasını değerlendirdi.

ICANN'ın, alan adlarının doğru yönlendirmesini sağlayan, internet trafiğini yapılandıran ve yönlendiren kurum olduğunu anlatan Özeren, "ICANN olmadan, dünyada verimli, hızlı, doğru ve sağlıklı çalışan bir internet trafiği sağlanamazdı" dedi.

Daha önce ICANN'ın yönetim merkezinin Los Angeles olduğunu belirten Özeren, şunları kaydetti:

"ICANN aldığı kararla yönetim merkezini üçe böldü. Bu üç merkez Los Angeles, Singapur ve İstanbul olarak belirlendi. İstanbul'da yapacağı yatırımlar sayesinde ICANN tarafından koordine edilen dünya internet trafiği, Los Angeles'ta çalışma saati bitince İstanbul'dan koordine edilecek. İstanbul'dan sonra da koordinasyon Singapur'a geçecek. Bu şekilde internetin koordinasyonu konusunda ülkemiz dünyada yönetim merkezi olacak.

Dünyadaki 300 milyonu aşan alan adları sahiplerine destek vermek amacıyla kurulacak çağrı merkezleri için de İstanbul aday olacaktır. Bu kurulacak çağrı merkezlerinde sağlanacak çok yüksek sayıdaki nitelikli istihdam imkanları gençlerimiz için önemlidir."

Türkiye bilişimde dünyanın en iyilerinden

Özeren, ICANN'ın Türkiye'ye gelmesinde hükümetin telekomünikasyon ve bilişim sektörüne verdiği destek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının çalışmaları, ülkenin konumu, altyapısı ve internet politikaları gibi kriterlerin göz önüne alındığına işaret ederek, "Bu değerlendirmelerden sadece başarılı çıkmadık, dünyanın en iyilerinden biri olduğumuzu da gördük. ICANN'ın, İstanbul'u yönetim merkezi olarak belirlemesi, bilişimde dünyanın en iyilerinden biri olduğumuzun açık göstergesidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.