"İnsanların ekmek teknesi kapatılıyor"

"İnsanların ekmek teknesi kapatılıyor"

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "İnsanların ekmek teknesi kapatılırken, geçim kaynağına mühür vurulurken devlet vatandaşına git evinde otur demekten başka bir şey yapmıyor." dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Gündemdeki konulara değinen Karaduman, artan koronavirüs vakaları ile ilgili uyarılarda bulundu. Karaduman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 saygınıyla ilgili "hayret verici bir süreç yönetimine" şahit olduklarını söyledi.

İKTİDAR KRİZ YÖNETİMİNİ KÖTÜ YÖNETMİŞTİR

AK Parti hükümetine pandemi yönetimiyle ilgili eleştirilerde bulunan Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, "Vaka ve ölü sayıları gizlendi, herkes için yasak olan gösteri mitingler iktidar için serbest oldu, sosyal mesafe kuralı sadece muhalif olanlar için geçerli oldu ve açıklanan tozpembe tabloların oluşturduğu rehavetin sonucu olarak da dün 28 bin gibi bir vaka sayısı açıklandı. Bu süreç göstermiştir ki iktidar kriz yönetimi konusunda yetersiz kalmıştır, kötü yönetimin nasıl olabileceğini göstermiştir" dedi.

VATANDAŞIN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ GEÇİM DERDİ

Salgın nedeniyle yeni tedbirler sonrası vatandaşların öncelikli gündeminin geçim derdi olduğunu aktaran Abdulkadir Karaduman, "Bu süreçte kapanan küçük bir kafeden en az 7 kişi ev geçindiriyor. İnsanların ekmek teknesi kapatılırken, geçim kaynağına mühür vurulurken devlet vatandaşına git evinde otur demekten başka bir şey yapmıyor. Darda kalan esnafa bankaya borçlanmaktan başka yol bırakmamak yasal tefecilerle işbirliği yapıldığını göstermektedir." diye konuştu.

DEVLET İMKANLARI VATANDAŞ İÇİN KULLANILSIN

İktidara seslenen Karaduman, "Salgın sürecinde işinden olan vatandaşlar, esnek çalışma yöntemi ile açlığa mahkûm edilen çalışanlar, kepenk kapatmak zorunda kalan esnaflarımız adına sesleniyoruz. Devleti yönetenler zor zamanda vatandaşını desteklemeyecekse ne zaman destekleyecektir? Devletin imkânları, zor zamanlarda vatandaşı ayakta tutmak için kullanılmayacaksa ne için kullanılacaktır?" diye sordu.

REFORM SÖYLEMLERİ TIKANIKLIĞIN İTİRAFIDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde dillendirdiği reform mesajlarına ilişkin de konuşan Karaduman, şunları kaydetti: "İktidar mensupları, son zamanlarındaki ekonomi ve hukukta reform yapacağız söylemleri bu tıkanıklığın itirafıdır. İktidar bu söylemlerle sanki iktidara yeni gelmiş gibi bir tavır içerisine giriyor. Bugün ülkede hukuk reformundan önce “hukuk var mı?” bunun konuşulması gerekir. Eğer mahkemelere talimat verirseniz, kanunun gerektirdiği şekilde karar veren hâkimleri sürgün ederseniz hukuku ortadan kaldırmış olursunuz.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.