İnşaat sektörüne faiz darbesi

İnşaat sektörüne faiz darbesi

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut alım- satımlarında kullanılan konut kredi faizlerinin arttığına yönelik açıklamalarda bulundu

Oda Başkanı Sedat Altınay, konut kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte konut alım satımlarının durma noktasına geldiğini dile getirdi. Konut kredi faizlerinin artmasına yönelik şu açıklamalarda bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Konut kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte konut alım satımları durma noktasına gelmiştir. Kredili faiz ile konut kredi faizi kullanarak konut almak isteyen vatandaşlarımız alım satım işlemlerini ileri bir tarihe ilerleterek konut faizlerinin düşmesini beklemektedir” dedi.

Faiz oranlarının sayısal verilerine değinen ve yatırımların beklemeye alındığını söyleyen Başkan Sedat Altınay, '0,74 ve 0,84 bandında olan faiz oranlarının bir anda 1, 1.2, 1.3, 1.4 gibi yükselerek devam etmesi konut kredisi kullanacak vatandaşları vazgeçirerek konut alım satımları durdurmuştur. Bu sebeple kredi ile alım satım yapan vatandaşlar işlemlerini ileri bir tarihe ertelemiştir” dedi. Konut kredi faizlerinin mutlaka eski seviyelere geri çekilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Altınay, 'Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, hükümetimiz tarafından konut kredi faizleri ne kadar aşağıya düşürülebilinir ise o zaman hareketlilik söz konusu olur' dedi. Sözlerine şu şekilde devam eden Altınay, “Bu sebep ile ev almaya ve gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya vatandaşlarımız kredili şekilde yanaşmıyorlar. Çünkü kredi faizleri şu anda çok yüksek bunun mutlaka eski seviyeye çekilmesi gerekir. Ancak denilen seviyelere gelir ise gayrimenkul sektöründe canlanma ve hareketlilik söz konusu olacaktır' ifadelerini kullandı. Başkan Altınay ayrıca, konut alım-satımı ile kiralama yapacak olan vatandaşların mutlaka odamıza ve ticaret odasına kayıtlı olan bir emlakçı ile çalışmalarını tavsiye etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum