İMO bugün başkanını seçiyor

İMO bugün başkanını seçiyor
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi dün 11. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.
Genel kurula Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bazı meslek odaları ve borsa temsilcileri, İMO Konya Şube yöneticileri ve üyeleri katıldı. Bestemi İnan’ın başkanlığında gerçekleştirilen divanda konuşan İMO Konya Şube Başkanı Ali Çınar, 11. olağan genel kurul toplantısının tüm meslek üyelerine ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi. İnşaat mühendisliğinin dünyanın her yerinde medeniyet mühendisi olduklarını belirten Çınar, “İnşaat mühendisliği sadece bina yapmakla kalmayıp yolları, köprüleri, barajları, arıtma tesisleri, limanları inşa eden ve geniş bir yelpazeye hizmet eden meslek grubu olmuştur. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne yön veren bizler aynı zamanda şehirlerin imarlaşması aşamasında ve en önemlisi güvenilir yapılaşma aşamasında çok büyük sorumluluklar üstlenmekteyiz. Tarihimizin en eski mesleğine sahip olmaktan şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş olmaktan dolayı onur duyuyorum” diye konuştu. Görevde olduğu süre içerisinde yaptığı çalışmalar, faaliyetler ve yönetimde getirdiği yeniliklerle iyi bir hizmet sunmaya çalıştığını kaydeden Ali Çınar, “Yüklendiğimi misyon gereği vazifemiz, yapılan bu çalışmaları ve faaliyetleri yeterli görüp seviyeyi korumak değil, çıtayı daha üst seviyelere çıkarmak olmalıdır. Bu dönemde inşaat sektörü ilgili bir çok faaliyetlerde bulunduk. Sektör olarak zor bir dönem geçirdik. İnşaat sektörü kullandığı girdiler, oluşturmuş olduğu istihdam açısından gerek milli gelire katkısında gerekse yeni iş alanlarının oluşturulmasında, diğer sektörle ilişkisi açısından ekonomik durgunluktan büyümeye geçişte anahtar rol üstlenen sektör olmuştur” ifadelerini kullandı.
İMO Konya Şube Başkanı Ali Çınar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından divanın görüş ve temenniler bölümünde söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkanı olmadan önce İMO Konya Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı. Konya’daki merkez ilçe belediye başkanlarının üçünün de inşaat mühendisi olmasının belediye çalışmalarına büyük katkılar sağladığına dikkat çeken Altay, “Belediyeler olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu nedenle ortak akıl ile hareket etmeye çalışıyor, yapacağımız herhangi bir yatırımda sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alıyoruz. Meslek odaları en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Bu nedenle meslek odalarımızın görüşleri bizim için değerlidir. Onların görüş ve temennilerinden her zaman yararlanıyoruz” diye konuştu. Uğur İbrahim Altay ayrıca İMO Konya Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diledi.
BEN MERKEZLİ HAREKET ETMEMELİYİZ
İMO Konya Şubesi’ne bağımsız yönetim kurulu adayı olan Yrd. Doç. Dr. Tolga Çöğürcü de, inşaat mühendislerinin teknolojik gelişim sürecine ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi. İnşaat Mühendisleri Odası’nın ben merkezli hareket etmemesi gerektiğini anlatan, Yrd. Doç. Dr. Tolga Çöğürcü, “Biz olarak hareket etmeli, daha çok sesli olmalı, demokrasiyi temele yaymalıyız. Bu düşüncelerle İMO Konya Şubesi yönetim kurulu üyeliği için aday oldum. Meslekte 10 yıllık tecrübem var. 2003 yılından bu yana yürüttüğüm çalışma ile 35 milyon TL hibe, 70 milyon TL de yatırım yapılmasını sağladım. Şehrimizin gelişmesine daha çok katkıda bulunmak için bir heves ve istekle aday olmaya karar verdim. Sizlerin desteği ile yönetim kuruluna girmeyi hedefliyorum” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.