İlla ölümlü kaza olunca mı düzelecek?
Ayşe Kemerşah Caddesi üzerinde bulunan elektrik direği trafik güvenliğini tehdit ediyor. Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, “Yol ortasındaki direğin kaldırılması için illa kaza mı olmalı? Birilerinin canı mı yanmalı?” diye sordu.
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, Meram Belediyesi Ekmekkoçu Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı. Ekmekoçu Mahallesi'ndeki İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu yanındaki yolda bulunan elektrik direğinin kazaya sebep vereceği ihtimalini göz önünde bulundurarak direğin kaldırılmasını istedi. “Halkımızın problemi bizim de problemimizdir” diyen Demirel, “Biz adaylığımız boyunca, her zaman şunu vurgulayoruz 'Meram'a hizmet ederken, sadece belediyeyle ilgili problemlere değil, mahallelimizin bir problemi varsa o problemlerin hepsine talibiz' diyoruz. Ekmekkoçu Mahallemiz'de de bir problem var. Belki bu problem belediyenin problemi olmayabilir. Ancak bu problem bizim halkımızın problemi. Halkımız mutluysa biz de mutluyuz. Halkımız mutsuzsa biz de mutsuzuz. Bulunduğumuz yer yolun tam ortası. Yolun sağında solunda asvalt var ve yolun ortasında iki tane elektirik direği var. Bu direklerin buradan acilen kaldırılması gerekiyor. Yıllardır bu direkler burada duruyor ve bu yol yine yıllardır trafiğe açık. En acısı da yolun hemen kenarında bir aile sağlığı merkezi ile, ilköğretim okulu var. İnsanlar gelip geçerken bu direk yüzünden kaza yapabilir. Öğrenci kardeşlerimiz de yolun ortasına çıkıp bir kazaya sebebiyet verebilir” ifadelerini kullandı.
ÖLÜMLÜ BİR KAZA MI OLMALI
Direklerin acilen kaldırılması gerektiğini kaydeden Demirel, “Bu konuyla alakalı gerek belediyeye gerekse MEDAŞ yetkililerine dilekçeler verildi. Ama bugüne kadar yapılan hiçbir şey yok. Burası kendi kaderine terk edilmiş durumda. Mahallemizin sıkıntısını yine mahalle halkımızla yeniden dile getiriyoruz. Direklerin buradan kaldırılması için burada trafik kazası olmasımı gerekiyor, yoksa ölümlü bir kazanın mı olması gerekiyor! Yetkililere sesleniyoruz, mahalle halkımızın canı yanmadan, acı duygusunu hissetmeden direklerin acilen kaldırılmasını istiyoruz” diye belirtti
Yol ortasında bulunan direkler hakkında şikayetlerini bildiren Ekmekkoçu Mahallesi sakinlerinden Osman Semerci, “4 yıldır bu direkler burada duruyor. Allah esirgesin akşam vakitlerinde elektirikler kesildiği zaman yol ortasında duran direkler kazaya sebebiyet verebilir. En kısa zamanda direklerin kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Ekmekkoçu Mahallesi Muhtar Azası Fazlı Koçak, “Geçenlerde burada maddi hasarlı trafik kazası oldu. Burada yaralamalı ya da ölümlü kaza da olabilirdi. Direklerin biran önce kaldırılması gerekiyor” dedi.
ADEM DEMİREL





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.