İlhan Palut  hücumu düşünüyor

İlhan Palut hücumu düşünüyor

Sezonun ilk  14 haftalık periyodunda gol yollarında istediği başaramayan Konyaspor’da  başarılı teknik adam İlhan Palut kalan haftalarda savunma anlayışını bozmadan hücumda üretkenliği arttırmanın planlarını yapıyor

arabam.com Konyaspor geride kalan 14 haftada rakiplerine 16 gol attı.Yeşil-beyazlı ekibin  başarılı teknik patronu İlhan Palut takımının hücum anlamındaki problemi için çözüm arıyor.   Yeşil-beyazlı ekip oynadığı 14 maçın 11’inde gol atma başarısı gösterirken bu maçların 8’inde tek gol atabildi.

İSTATİSTİKLERDE ÜSTÜN AMA ÜRETKEN DEĞİL 

Konyaspor  ilk 14 haftanın genelinde gol konusunda sıkıntı çekmesine rağmen rakiplerine istatistiki manada üstün maçlar çıkartıyor.  Yeşil-beyazlı ekip bu sezon kaybettiği iki maçta da istatistiksel olarak rakibine üstünlük sağladı. Konyaspor bu başarılı oyununu skora yansıtmakta zorluk yaşıyor.  

HÜCUM ÜRETKENLİĞİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ 

Konyaspor Dünya Kupası nedeniyle lige verilen aranın ardından ligde daha başarılı olmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekibin genç teknik direktörü İlhan Palut ilk yarıda yaşadıkları hücumdaki üretkenlik problemini ligin geri kalanında çözmek istiyor. Palut Antalya kampında bu problemi çözmek için çeşitli çalışmalara yapıyor. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan başarılı teknik adam şunları söyledi: Bu sezonun ilk periyodu bizim adımıza puansal ve sıralama anlamında kabul edilebilir bir yerde sonuçlandı. Oyunun içine girdiğimizde aslında gerçekten takım savunması anlamında işte bu forvetimizden başlayarak kalecimizde son bulan bir sistem biliyorsun. Biz iyi bir performans gösterdik. savunma duruşu olarak hem buna günlük mücadele gücümüzü ekleyerek ve savunma anlamındaki istatistiklerimiz bizim istediğimiz, öngördüğümüz istatistikler. Hücumsal manada evet bunu geçen seneyle karşılaştırırsam eğer biraz daha hücumsal coşkumuzla bir azalma oldu açıkçası. Üretkenlik net pozisyona girme sayımızda istediğimiz noktada değilim. Bunda bazen sakatlıklar, işte bazen bireysel oyuncu, performanslarındaki dalgalanmalar etkili olmuş mudur? Mutlaka olmuştur.  Defansif kurgumuzu, organizasyonumuzu koruyarak ama ofansif anlamda da takımın coşkusunu arttırarak belki ofansif setler ekleyerek oyuncu performanslarımızı yukarı çekerek bir gelişim bekliyoruz ve ligin ikinci periyodunda iyi savunma yapmaya devam eden hücumsal anlamda da seyredenlere daha keyif veren bir Konyaspor oluşturmak istiyoruz tekrar”

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.