İlahiyatçıların kontenjan çilesi

İlahiyatçıların kontenjan çilesi

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonrasında İlahiyat Lisans Tamamlama programına ayrılan kontenjanlar, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından büyük oranda düşürüldü.

Alınan karar, ilahiyat fakültesi hayali kuran binlerce ilahiyat öğrencisini mağdur etti.

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim programları önlisans mezunlarının öğrenimlerini lisansa tamamlamaları için yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) binlerce ilahiyatçıyı mağdur eden bir gelişme yaşandı. İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) programı için ayrılan kontenjanın yarı yarıya düşürülmesiyle birlikte, ilahiyat önlisans mezunu binlerce öğrencinin 4 yıllık ilahiyat fakültelerine geçiş yapma hayalleri suya düştü. Geçtiğimiz Haziran ayında 8150 olarak açıklanan ilahiyat fakültelerine kabul kontenjanı, YÖK tarafından 4500’e düşürüldü. 9 Ağustos Pazar günü yapılan DGS sonrasında kontenjanların neredeyse yarı yarıya düşürülmesi, ilahiyatçılarda büyük moral bozukluğuna yol açtı.

YÜZDE 50’YE YAKIN ORANDA DÜŞÜRÜLDÜ

İlahiyat kontenjanları geçtiğimiz Haziran ayında 8 bin 150 olarak açıklanmıştı. Ancak ÖSYM sitesinde yer alan 2020 DGS kılavuzunda İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) kontenjanları yüzde 50’ye yakın oranda düşürülerek 4 bin 500 olarak açıklandı. ÖSYM ve YÖK’e tepki gösteren binlerce ilahiyatçı, sosyal medya platformu twitter’da #ilitamkontenjanımadokunma hashtagı ile yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.