İkiz diyetisyenlerden Konyalılara sağlıklı beslenme tüyoları

İkiz diyetisyenlerden Konyalılara sağlıklı beslenme tüyoları

Diyetisyen kardeşler Aslı ve Elif Çolak, mezun olduktan sonra açtıkları ofislerinde Konyalılara sağlıklı beslenme tüyoları veriyor. İşlerini büyük sevgiyle yapan ikiz diyetisyen kardeşler sempatik tavırlarıyla da herkesin takdirini kazanıyor

İlkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi birlikte okuduktan sonra birlikte diyetisyen olan Aslı ve Elif Çolak kardeşler Konyalılara hem sağlıklı beslenmeyi anlatıyor da kilo vermede yardımcı oluyor. Diyetisyen kardeşler Aslı ve Elif Çolak, mezun olduktan sonra açtıkları ofislerinde Konyalılara sağlıklı beslenme tüyoları veriyor. İşlerini büyük sevgiyle yapan ikiz diyetisyenler kardeşler sempatik tavırlarıyla da herkesin takdirini ve sevgisini kazanıyor.
Merhaba Şehir’e özel açıklamalarda bulunan ikiz diyetisyen kardeşler, “İlkokulu, ortaokulu ve liseyi okuduktan sonra birlikte Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyetisyenlik Bölümünü kazandık. 2022 yılında da bu bölümden mezun olduk. İlkokul ve ortaokulda okullarımız aynıydı ama sınıflarımız farklıydı. Psikolojik olarak ikizlerin sınıflarının farklı olması daha iyi oluyormuş. Küçüklüğümüzden beri insanlara faydamızın dokunabileceği bir bölümü okumaktı. Diyetisyenlik de bu konuda tercih ettiğimiz bölümlerden oldu” dedi.

7-1.jpg

İNSANLAR BİZİ ÇOK KARIŞTIRIYORDU

Üniversiteyi Samsun’da okuduklarını dile getiren Çolak kardeşler, “Üniversite yıllarında ortamlara girdiğimiz zaman kendimizi ikiz olarak tanıtmıyorduk. Kendimizi daha iyi tanımlayabiliyorduk. Bizi karıştırdıkları oluyordu. Meslektaşımın da kardeşimin olması çok güzel bir duygu. Bazen birbirimizin eksiklerini ve hatalarını düzeltiyoruz. Aramızdaki rekabet birbirimizi destekleyecek türden. Birbirimize her zaman destek oluyoruz” dedi.

İKİZ OLMAMIZ KARİYERİMİZİ OLUMLU ETKİLEDİ

Ofise gelen insanlar ikiz olduklarını duyunca çok şaşırdığını kaydeden ikiz diyetisyenler, şunları söyledi: “Hizmet verdiğimiz ve danışmanlığını yaptığımız insanlar ikiz olduğumuzu duyunca biraz şaşırıyor ve neden aynı mesleği seçtiğimizi soruyor. Neden farklı bölüm okumadığımızı soruyorlar. Hastalarımız da ikiz olmamıza çok şaşırıyor. İkiz olmamız kariyerimizi olumlu yönde etkiliyor. İkimiz de farklı hastalara sahibiz. Ailemiz bizi her zaman destekliyor. Bizden umutlular. Öğrencilik yıllarında zaman zaman sınavlara girerken sıkıntı yaşardık. Aynı sınava girdiğimiz halde birbirimizin yerine sınava gireceğimizi düşündüler. Hocalarımızın dalgınlığına geldiği durumlar oluyordu.”

AMACIMIZ SAĞLIKLI BESLENMEYİ BENİMSETMEK

“Amacımız insanlara sağlıklı ve doğru beslenmeyi benimsetmek ve yaşam tarzı haline getirmektir” diyen diyetisyen kardeşler, şunları söyledi: “İnsanlar işyerlerine giderken bile 15 dakika yürüse yeterli olur. İşe giderken 15 dakika, gelirken 15 dakika toplam yarım saat ediyor. Bunu yıllara vurduğumuz zaman büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Küçük adımlar büyük farklar yaratıyor. Yemek düzenimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Diyetisyenin görevi rol gösterici olmaktır. Sağlıklı beslenmeyi, sporcu diyeti yapmayı tavsiye ediyoruz. Duygusal yemeyi kontrol etmek zorundayız. Yaşanan duygusal boşluğu yemek yiyerek kapatıyorlar. İnsanlar depresyona girdiği zaman daha fazla yemek yemektedir.”

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AÇMAK İSTİYORUZ

Hedeflerinin ileride sağlıklı beslenme merkezi açmak olduğunu kaydeden Çolak kardeşler, “Birlikte sağlıklı yaşam merkezi açarak, burada fizyo-terapi, diyetisyen ve spor hizmeti vermek istiyoruz. Biz aynı zamanda kick-boks sporcuyuz. Dövüş sporlarına karşı bir ilgimiz var. Boksta birinci kademeyi aldık. İleride antrenörlük de yapmak. Amacımız Konya’da spor diyetisyenliği de yapmak. Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek isteyen herkesi bekliyoruz. Küçüklüğümüzden bu yana bizden desteğini esirgemeyen annemize ve babamıza, aile büyüklerimize ve özellikle de dedemiz Zekeriya Kelek’e teşekkür ediyoruz. Bugünlere gelmemizde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve hayatımıza yön vermemizde katkısı olan herkese minnettarız.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum