"İkinci yarı istediğimiz basketbolu oynadık"

"İkinci yarı istediğimiz basketbolu oynadık"

Beysu Konyaspor Basketbol koçu Okan Çevik geriden gelerek 87-85 kazandıkları Mamak maçıyla ilgili olarak ikinci yarı istedikleri basketbolu sahaya yansıttıklarını hücum kadar savunmada da başarılı olduklarını söyledi

Türkiye Erkekler Basketbol Liginde mücadele eden Beysu Konyaspor Basketbol, ligin 3.haftasında evinde karşılaştığı Mamak Belediyespor'u 87-85 mağlup ederek 3’te 3 yapmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip geriye düştüğü maçta 2. yarı muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Maç sonunda konuşan Beysu Konyaspor Basketbol koçu Okan Çevik şunları söyledi: "Takımların kötü ve şut sokamadığı günler oluyor. Fakat bizim takım için bu maç daha farklıydı. Maçın başında inanın ne hücumda ne de savunmada haftalardır çalıştığımız hiçbir şeyi uygulayamadık. 6-7 dakika sahada bambaşka bir takım vardı. Ne ben ne de oyuncular da buna inanamadılar. Mamak da iyi takım. Bunları çok iyi cezalandırdılar. Fark 20’li sayılara kadar çıktı. Koş koş basketboluna uyup sahada kalmaya çalıştık. O sistemle gitmeyince biraz düzen dışına çıktık. Amacımız skor bulup biraz olsun kendimize gelmekti.
Devre arasında oyunculara şunu söyledim, ‘Biz 35 sayı altı yersek kazanma noktasına geliriz’. İkinci yarıda hücumda bazı şeyler mutlaka değişecekti. Çocuklar adım adım getirdi. Hemen farkı düşürme adına telaşa girmedik. 3. periyotu 8-9 sayılarda bitirmekti, bunu da gerçekleştirdik. Bu periyodu çabuk değil, uzun setlerle oynamayı tercih etti. Bu maç bizim ne kadar iyi hücum takımıysak, o kadar da işler sıkıştığında iyi savunma yapabileceğimizi gösterdik”

Misli.com TBL’de 3. haftasında alınan sonuçlar şu şekilde:

15 Ekim Cuma

19.00 Fethiye Belediye Spor 84-75 Final Spor (TRT Spor Yıldız)

16 Ekim Cumartesi

14.00 OGM Ormanspor 81-71 Mersin Büyükşehir Belediyesi

15.45 Manisa Büyükşehir Belediye Spor 83-64 Kocaeli BŞB Kağıtspor

17.30 Beysu Konyaspor Basketbol 87-85 Mamak Belediyesi

17 Ekim Pazar

14.00 Sigortam.Net 73-51 HDI Sigorta Antalya Güneşi

15.45 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor 77–78 Samsunspor

17.30 TED Ankara Kolejliler 98-99 Bornova Belediyesi Karşıyaka

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.