İkinci el otomobil fiyatları son 1 ayda dibi gördü! İşte o rapor

İkinci el otomobil fiyatları son 1 ayda dibi gördü! İşte o rapor

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarının 20 bin lira daha düştüğü ortaya çıktı. İşte o rapor...

İkinci el otomobil sahibi olmak isteyenler son yıllarda büyük hayal kırıklığı yaşadı. Otomobil fiyatlarındaki ani yükseliş herkesin bütçesini zora soktu. Vatandaş fiyatların düşmesini beklerken müjdeli haber geldi.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) sahibinden.com’da yayınlanan ilanları analiz eden ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ raporunda son dönemde otomobil piyasasında yaşanan değişimleri incelendi.

ikinci-el.jpg

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Bu rapora göre, ortalama satılık otomobil cari fiyatı 2023 yılının Kasım ayına kıyasla ise yüzde 2,1 azaldı. Aralık ayında ise ortalama otomobil fiyatı 860 bin 480 TL oldu. Benzer şekilde, otomobil reel fiyatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artarken, bir önceki aya göre yüzde 5 düştü.

879 BİN 146 TL’DEN 860 BİN 480 TL’YE GERİLEDİ

Paraanaliz.com’un haberine göre, Ortalama otomobil fiyatı, Ekim ve Kasım aylarında olduğu gibi Aralık ayında da düştü. Kasımda 879 bin 146 TL olan ortalama otomobil fiyatı Aralıkta 860 bin 480 TL’ye geriledi. Benzer şekilde otomobil fiyatlarındaki yıllık artış oranı da geriledi. Kasımda yüzde 76,2 olan yıllık artış oranı Aralıkta yüzde 65,9’la tamamladı.

pazarlik.webp

BEKLEYİN, BEDAVAYA VERECEKLER

Ekonomist Atilla Yeşilada, sosyal medya X hesabından araba alacakları rahatlatacak bir paylaşımda bulundu. Yeşilada, “Durun bunlar daha iyi günleri. Fiyat çok, çok daha fazla düşecek” ifadelerine yerdi verdi. Yeşilada geçtiğimiz sene yine otomobil piyasasıysa ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak, “2. el otomobil almak isteyen 2024'ü beklesin! Bekleyin, bedavaya verecekler” demişti. 2024 yılının ilk çeyreğinde fiyatlar düşmeye başladı.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüşü vatandaş alım fırsatı olarak görüyor. Bu yüzden önümüzdeki günlerde piyasanın canlanması bekleniyor.

Kaynak:Paraanaliz.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.