İki organ, iki umut
Kiraz Çilek’in alınan böbreği ambulans ile Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne, karaciğeri ise Konya Havaalanı’nda bekleyen ambulans uçak ile İstanbul Memorial Hastanesi’ne gönderildi.
Yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Kiraz Çilek isimli hastanın organlarını başka hastalara nakletmek için almak zorunda kaldıklarını ifade eden Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, “Kiraz Çilek’in organlardan sadece karaciğeri ve sağ böbreğini aldık. Bu konuda ailesine müteşekkiriz, böylesine zor bir durumda bu organları ihtiyacı olan hastalara kullanmak üzere bağışladıkları için teşekkür ediyoruz. Karaciğeri İstanbul Memorial Hastanesi’ne, böbreği ise Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gönderdik. Umut ediyoruz ki oradaki arkadaşlar da başarılı bir operasyonla organları hastalara nakledecek. Böylelikle organ bekleyen iki kişi daha sağlığına kavuşmuş olacak” dedi.
Konya’da organ nakli bağışının oldukça iyi bir seviyeye geldiğini de özellikle ifade eden Erikoğlu, “Yılbaşından bu yana Konya’da altı beyin ölümü tespit edildi ve bu organlar hastalardan alındı. Tabii bu bizim için oldukça sevindirici. Türkiye ortalamasına göre Konya iyi bir düzeyde. Bu konuda basın mensubu arkadaşların çok büyük desteği var. Bu vesile hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlayarak başka hastalara umut olan ailelere tüm hastalarımız adına teşekkür eder, hayatını kaybeden hastalarımıza da Allah’tan rahmet dilerim” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.