İhtiyaç sahiplerine Cansuyu oluyorlar

İhtiyaç sahiplerine Cansuyu oluyorlar

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, “Dernek olarak Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında kurban çalışmalarına başladık. İhtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak için seferber olduk” dedi

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Kurban Bayramı öncesi çalışmalar, derneğin Konya, Türkiye ve dünya genelinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Konya halkının yardımlaşma konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Tozan, “Konya çok bereketli bir şehir, esnaflarımız, bağışçı kardeşlerimiz her zaman ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak için elinden geleni yaparlar. Nereye bir yardım kampanyası başlatılırsa bunun altından Konya çıkmaktadır” dedi

HAFTALIK 50 GIDA KOLİSİ DAĞITIYORUZ”

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Türkiye’nin dört bir köşesindeki yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen İsmail Tozan, Konya’nın 19 farklı ilçesinde binlerce mazlum ve muhtaca gıda kolileri dağıtıldığını dile getirdi. Tozan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Konya’da son zamanlarda yabancı nüfusunda bir artış yaşandı. Bu kardeşlerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 sürecinden sonra işsiz kalan vatandaşlarımız oldu. Bu dönemlerde işini kaybeden zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürdük, hazırladığımız gıda kolileri ile bir nebze olsun bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. Bir gıda kolisinin bedeli 150 TL’den başlıyor. Gıda kolilerimizin bir ailenin tüm market ihtiyacını karşılayacak şekilde kuru gıdalardan oluşuyor. Konya olarak Ramazan ayından itibaren haftalık 50 adet gıda kolisi yardımı yapıyoruz. Geçtiğimiz kurban bayramından sonra bağışçılarımızdan gelen adak, akika gibi kurbanlarla haftalık 20 aileye et dağıtma imkânımızda oldu. Şu anda aylık 150 aileye yardım ediyoruz.”

adsiz.jpg

KONYA OLARAK 450 YETİME BAKIYORUZ”

Cansuyu Derneği’nin yetim çalışmalarına büyük önem gösterdiğini vurgulayan Tozan, şunları kaydetti: “Öncelikle yetim yavrularımıza sahip çıkıyoruz.  Yaşamını tek başına devam ettirmeye gücü yetmeyen yetim yavrularımıza, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar maddi ve manevi katkıda bulunarak onların eğitimlerini sağlayıp onları baba şefkati ile hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Dünyanın birçok farklı bölgesinde açlık çeken ve yetersiz beslenme neticesinde ağır sorunlarla boğuşan yardıma muhtaç insanların yanı sıra ülkemizde de önemli oranda bu manada yardıma muhtaç vatandaşımız bulunuyor. Hedefimiz hem ülkemizde, hem de dünyanın farklı bölgelerindeki açlık ve yetersiz beslenme ile mücadele etmek şuan Cansuyu olarak ağırlığı Gazze’de olmak üzere 2 bin 500 yetime bakıyoruz. Konya şubesi olarak bu sayının 450’sini biz bakıyoruz.”

KONYA OLARAK HER YIL 100 SU KUYUSU AÇIYORUZ”

Afrika ve Asya bölgelerinde su kuyusu açmaya devam ettiklerini dile getiren Tozan, “Su kuyusu bizim için çok önemli hizmetlerden birisidir. Bu çalışmaya çok önem veriyoruz. Bu çalışmanın önemini şu sözlerle ifade edebilirim, suyun olmadığı yerde barış olmaz. O yüzden su her toplum için çok büyük bir öneme sahiptir su ferahlıktır, su temizliktir, su medeniyettir. Şu anda Konya Olarak her yıl 100 su kuyusu açıyoruz hamdolsun. Cansuyu olarak toplamda 3 bin 600 adet su kuyumuz aktif olarak çalışmaktadır bu bizim için büyük bir onur kaynağı ve şükür sebebidir” dedi.

CANSUYU KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Yaşanan salgın dolayısıyla bazı ülkelerin girişlere izin vermediğini ifade eden Tozan, Kurban Bayramı için planlamaları yaptığını vurgulayarak, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bölgelerin bir kısmına ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bir kısmına ise oralarda bulunan elemanlarımız ve ortak kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız.  Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, belirlenen noktalarda kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Konya olarak daha önceki bayramda gerçekleştiremediğimiz projemizi bu bayram gerçekleştirip ilçelerimizde bayramlık kıyafet dağıtımı yapacağız.”

BÖLGE BÖLGE KURBAN BEDELLERİ

Kurban kesimi yapacakları her bölgede farklı fiyatları göz önüne alarak 4 farklı fiyat belirlediklerini kaydeden Tozan, “Afrika’da 800 TL, Arakan ve Moro’da 1.200 TL, Türkiye, Filistin kampları ve Yemen’de 1.650 TL ve abluka altındaki Gazze’de ise 2.900 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum