İhtiyaç sahipleri için mutfakta aşçılık yapıyor

İhtiyaç sahipleri için mutfakta aşçılık yapıyor

İstanbul Fatih'teki Hürrem Çavuş Camisi'nin 26 yıllık imam hatibi Metin Kaçar, yıllardır ihtiyaç sahiplerine gıda ve giysi yardımı yapıyor, her gün kendi elleriyle onlarca kişiyi doyuran yemekler pişiriyor.

İmam hatip Metin Kaçar, kendi imkanlarıyla başlattığı sosyal yardım projeleriyle ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Kaçar'ın hayata geçirdiği 20'i aşkın proje sayesinde maddi durumu iyi olmayanlar, bu yardımlardan faydalanıyor.

Mimar Sinan tarafından 1560 yılında yapımı tamamlanan tarihi caminin avlusuna Uhuvvet (Kardeşlik) Market ve giyim mağazası kuran Kaçar, hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan gıda ve çeşitli giysileri bölgedeki ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor.

Belirlenen yardıma muhtaç kişiler düzenli olarak camiye gelip gıda yardımı alıyor.

Camide askıda ekmek uygulaması da yapılıyor. Maddi durumu iyi olmadığı belirlenen kişiler, her sabah camiye gelip günlük ekmek ihtiyacını buradan karşılıyor. Bu kapsamda her gün yüzlerce ekmek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

"Aşçı Hoca Baba'nın görev yaptığı cami"

Metin Kaçar, AA muhabirine, bütün camilerde ezan okunup namaz kılındığını ve rutin işlerin yapıldığını, ancak Hürrem Çavuş Camisi'nin yapılan projeler sayesinde farklı bir ibadethane olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.