İhtiyaç duyulan  alanlara dezenfeksiyon

İhtiyaç duyulan alanlara dezenfeksiyon

Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan özel dezenfeksiyon ve çöp toplama ekibi salgın nedeniyle ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ekipler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte, ilaçlama ve evsel atıkların alınması için çalışma yapıyor.Kovid-19 nedeniyle Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinde Belediye tarafından oluşturulan özel kıyafetli ve maskeli personel salgın soncu pozitif çıkan ve evlerinde izole olması gereken vatandaşların evlerini dezenfekte ederek evsel atıklarını alıyor.

GÜNLÜK ALIŞKANLIKLARIMIZ DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Mehmet Tutal dezenfeksiyon ve evsel atıkların alınması çalışmalarının önemine dikkat çekerek; İlçe Hıfzıssıhha kurulumuz tarafından bize bilgi verilen pozitif vakalarımızın evlerinin dezenfekte edilmesi ve evsel atıklarının alınmasını anında değerlendiriyoruz. Her türlü teknik imkana sahibiz. Gerek toplu gerekse de bireysel tedbirler sayesinde bu süreci inşallah atlatacağız. Salgının ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere ve getirilen kurallara harfiyen uymalı ve üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmeliyiz. Tehlike geçinceye ve bu virüs etkisini kaybedinceye kadar dişimizi sıkacak, günlük yaşam alışkanlıklarımızı geçici süreliğine değiştirmek zorunda kalacağız. Gerekmediği sürüce kalabalık ortamlara girmekten kaçınmalı, girmemiz zorunlu ise sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarını yerini getirmeliyiz.

DEZENFEKTE EDİLMEYEN TEK NOKTA KALMADI

Başkan Tutal, hastalık belirtileriyle karşılaşması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Virüsle mücadele edebilmenin ve onu etkisiz hale getirmenin yolu tedbir almak ve alınan tedbirlere de eksiksiz biçimde riayet etmekten geçiyor." ifadesini kullandı. Koronavirüs(Covid-19) salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından önleyici tedbirleri belediye olarak aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ilçe sakinlerinin sağlıklarını korumak için alınan önlemlerimizde cadde ve sokakların, kurum ve kuruluşların, parkların, iş yerlerinin, konutların dezenfekte edilmesini sağladık. Mart ayı itibari ile ilçede dezenfekte edilmeyen tek bir nokta dahi bırakmadık.  Kamu kurum ve kuruluşlarımız, Sağlık Ocaklarımız, Bankalar, Camilerimiz, Okullarımız, Toplu Ulaşım Araçlarımız, Sosyal Tesislerimiz, Pazaryerlerimiz, Cadde ve Sokaklarımız olmak üzere bulaşıcı hastalıklara neden olan virüslere karşı sorumluluk alanımızda bulunan yerlerde programlı olarak dezenfeksiyon çalışmalarımızı tamamladık. Ekiplerimiz bu bölgelerimizde gerektiği sürece dezenfekte işlemlerini periyodik olarak sürdürüyor” dedi.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.