Gazeteci İhsan Kayseri vefat etti

Gazeteci İhsan Kayseri vefat etti

Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar yazarlarından usta Gazeteci İhsan Kayseri hayatını kaybetti. Merhum Kayseri, yarın saat 10.00'da kılınacak cenaze namazının ardından Meram Uluırmak Mezarlığı'nda toprağa verilecek

İhsan Kayseri, Konya’nın en eski gazetecilerinden Tercüman ve Güneş Gazetelerinin büro şefliğini yapan daha sonra dönemin adıyla Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nda çalışan önemli bir isimdi. Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar yazarlarından da olan İhsan Kayseri'nin vefatı sevenlerini üzdü. Merhum İhsan Kayseri'nin cenazesinin Meram Uluırmak Mezarlığı'nda yarın saat 10.00'da toprağa verileceği bildirildi. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı dilleriz.

İHSAN KAYSERİ KİMDİR?

İhsan Kayseri, şehrin kültürel hayatına ciddi katkılar sundu. Kayseri, Karatay Dedemoğlu Mahallesinde 1 Ocak 1947 günü dünyaya geldi. Asında 1946 doğumlu. Ailesi tarafından askere biraz geç gitsin de ezilmesin diye doğum tarihini bir yıl büyük yazdırmışlar. Babası Yusuf Kayseri de Dedemoğlu Mahallesinde, annesi Fatma Şerife ise Bordabaşı Mahallesinde dünyaya geldi. İhsan Kayseri ilkokulu Hakimiyet-i Milliye İlkokulunda, orta ve liseyi Konya Erkek Sanat Enstitüsü'nde okudu. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. Bisiklet sporu yaparken gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğe başlamasıyla birlikte bisiklet sporunu bıraktı. Anadolu’da Hamle, Yeni Meram, Milliyet, Yeni Konya, Tercüman, Akdeniz Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi Hürriyet Haber Ajansı, Anadolu Ajansı’nda muhabirlik, büro şefliği ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu. Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği gibi derneklerin de üyesidir. Çeşitli tarihlerde basın kuruluşlarının vermiş olduğu ödüllere layık görüldü. Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve su topu gibi branşlarda hakemlik, merkez hakem kurulu başkanlığı gibi görevlerde bulundu, voleybol ve geleneksel spor dalları il temsilciliği yaptı. Türk tarihine ve Konya kültürüne hizmet edenler konusunda araştırmalar yapan Kayseri, bugün 10'dan fazla kitap yazmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Kayseri, sürekli basın kartı sahibidir. Eşinin ismi Rahime, kızının ismi Onur, oğlunun ismi ise Yusuf'tur.

EYYÜB KARAKUZU

adsiz-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum