IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, halka arz taleplerini toplamaya başlayan şirketin 2026 yılına kadar 1200 megavatlık kurulu güç potansiyeline sahip olmayı hedeflediğini belirtti.

Kızılok, halka arza ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, IC Holding'in enerji sektöründeki 25 yıllık deneyimiyle faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzında talep toplamanın 29 Mart'a kadar süreceğini belirtti.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji olarak Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan toplam 9 elektrik üretim santraliyle faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kızılok, "Bu santrallerimizin tamamı hidrolik santrallerdir. Santrallerimizin toplam kurulu gücü 388 megavat olup, yıllık 1,2 milyar kilovatsaat civarında üretim yapmaktadırlar." dedi.

Kızılok, şirket olarak 25 yıllık deneyimi temsil ettiklerine dikkati çekerek, "IC Holding bünyesinde olan ilk enerji şirketimiz 1998'de kurulmuştu. IC Enterra ise bu yılın başında kurumsal yapılanma ve yeniden markalaşma stratejimiz çerçevesinde oluşturduğumuz bir şirket. Ancak şirketimizin geçmişi 25 yıllık deneyimlerin üzerine kurulu şekilde ilerlemektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.