İç Anadolu'nun Abant'ı haline geldi

İç Anadolu'nun Abant'ı haline geldi

Kuğulu Tabiat Parkında gerçekleştirilen çevre düzenleme projesi ve peyzaj çalışmaları bilgilendirme programı, İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi

Kuğulu Tabiat Parkında gerçekleştirilen çevre düzenleme projesi ve peyzaj çalışmaları bilgilendirme programı, İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi

 

Tanıtım programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğulu Tabiat parkı içerisinde yer alan yürüyüş yolları ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığını, Kuğulu Tabiat Parkının yeni yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti. Başkan Tutal, Kuğulu Tabiat Parkında çevre düzenlemesi kapsamında 40 adet kamelya, 47 adet ormancı masası, 700 metrelik göl etrafı ahşap korkuluk, 30 adet davlumbazlı şömine, 130 aydınlatma direği ve 15 Bin metrekare yürüyüş yolunun hizmete sunulduğunu belirtti.

Kuğulu Tabiat Parkının, 1958 yılında ilk kez keşfedildiğini ve tüm güzelliğiyle bu güne kadar ulaştığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “2018 yılında Türkiye’nin 234. Tabiat Parkı olarak ilan edilen, Göçmen kuşların göç güzergahında yer alan Kuğulu Tabiat Parkımız, 100’den fazla yabani kuş çeşidini her yıl ağırlamakta, birçok canlı türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Tabiat Parkımız ayrıca bölgemizin endemik bir türü olan Yağ Balığına ev sahipliği yapmakla beraber, Kuğulu Tabiat parkımızda nesli koruma altına alınmıştır.

İÇ ANADOLU'NUN ABANT'I OLDU

İç Anadolu’nun Abant’ı olan Kuğulu Tabiat Parkımızda, çevre düzenlemesi projemiz kapsamında, gölet etrafında daha önce beton olarak yapılan korkulukları, Tabiat Parkımızın doğallığına uygun olarak ahşap bir biçimde yeniden düzenledik. Toplamda 700 metrelik ahşap korkuluk düzenlemesi gerçekleştirdiğimiz Kuğulu Tabiat Parkımızda yine çevre düzenlemesi kapsamında doğaya uygun bir biçimde 40 adet kamelya, 47 adet ormancı masası, 30 adet davlumbazlı şömine ve 15 Bin metrekare yürüyüş yolu yapıldı. Ayrıca tabiat parkımız içerisinde yer alan yürüyüş yollarını da aydınlatmak için 130 aydınlatma direğini kullanıma sunduk.

Bu vesileyle, bugüne kadar Kuğulu Tabiat Parkımızın bugünlere gelmesinde taş üzerine taş koyan tüm belediye başkanlarımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Seydişehir’in en gözde doğal mekanı neresidir sorusuna 10 kişiden 9 ‘unun Kuğulu cevabı verdiğini kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “doğal ve tabi güzelliğiyle Kuğulu Tabiat parkı herkesin gözdesi olan eşi benzeri olmayan bir tabiat parkıdır. İnsanımız burayı seviyor. Kültürel ve toplumsal bir mirasımızın korunmasında ve geliştirilmesin görev alan belediye başkanlarımıza ben de sizin nezdinizde hayırla yad ediyorum. Ayrıca Belediye başkanımız ve ekibine, Kuğulu Tabiat Parkımızda yapmış olduğu güzel çalışmalar vesilesiyle de teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu. Kuğulu Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi tanıtım programına Kaymakam Deniz Pişkin, Kaymakam Refiği Adem Taşpınar, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, STK Başkaları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Programın akabinde Başkan Tutal, İlçe protokolü ve misafirlerle birlikte Kuğulu Tabiat Parkında yapılan çalışmaları yürüyüş eşliğinde gezerek anlattı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.