‘Hz. Mevlana düşünceleriyle çağları aşmış bir insandır’

‘Hz. Mevlana düşünceleriyle çağları aşmış bir insandır’

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karabağ, “Hz. Mevlana’nın yüzyıllar boyunca tüm dünyada yüzlerce araştırmaya konu olan hayatı, sayısız dile çevrilmiş eserleri ve öğretileri günümüzde halen tüm insanlığa ışık tutmaktadır. Hz. Mevlana, 13. yüzyılda yaşamış olmasına rağmen eserleri ve düşünceleri çağları aşmış, merhameti ve koşulsuz insan sevgisiyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlerdeki insanları da kendine hayran bırakmıştır. Bizler düşüncelerimiz farklı olsa da; diller, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da birbirimize saygımızı, hürmetimizi ne olursa olsun korumayı başaran bir milletin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

Karabağ, şu görüşleri dile ge getirdi: “İnsan-ı kamil olma yolunda Mevlana, Emir Sultan, Hacı Bektaş, Yunus Emre gibi gönül sultanlarını rehber edinen aziz milletimiz, cömertlikte akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, kusur örtmede gece gibi, tevazuda toprak gibi ve hoşgörüde deniz gibi olmayı gaye edinmiştir. Hazreti Mevlana'yı Anma ve Anlama törenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da icra edilecek. Herkesi Konya’ya, selam ikliminde buluşmaya davet ediyorum.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.