Hüzeyme Yeşim Koçak 19. kitabını çıkardı

Hüzeyme Yeşim Koçak 19. kitabını çıkardı

Öykü, roman, deneme kitaplarıyla tanınan, Konya'nın sevilen isimlerinden olan, ödüllü yazar Hüzeyme Yeşim Koçak, yeni kitabını çıkardı.

Merhaba Gazetesi yazarı Koçak'ın “Tuhaf Bir Açlık” kitabı, okurlarıyla buluştu. Koçak'ın yeni kitabı, okurları tarafından büyük beğeni aldı. Yazar Koçak'ın deneme formatında kaleme aldığı “Tuhaf Bir Açlık” kitabı, kendisinin 19. kitabı oldu.

Yeni kitabının tanıtımı ile ilgili Koçak, şunları söyledi: “Tuhaf Bir Açlık, gayretkeş, aciz bir karıncanın el kitabı. Gördüklerinden, şahitliklerinden rahatsız, ama müspet şeyler yapmaya çalışan bir garip… Kire bulanmış, bocalama ve karanlıklar içinde seyrediyor; sapkın yollarda helâk oluyoruz. Ruh huzursuz, tatminsiz ve aç. Dünyada envaitürlü açlık var; ama genellikle dünya nimetlerinin özleminde ve peşindeyiz. Gittikçe çoğalan sevgililerimiz(!) aşklarımız(!) tek tek sayarsak, ne kadar fazla. O yüzden, eşyaya ulaştıkça hırsımız, kölelik ve susuzluğumuz artıyor. Bir türlü kanmıyoruz. Madde doyurmuyor. Açlık, tali ve basit olanda kalıyor; yanıltmacalara, sırf bu âlemin büyüsüne kanmış, gafil gözün verileriyle kısıtlanıyor. Hâlbuki sadece yeryüzü değil, gökyüzü de mevcut. Bir mânâ yolculuğunun içinde ilerleyenler, farklı okumalar yapanlar; Aslî, mukaddes olanın, İlâhî Kaynak ve Hikmetin, delillerin ayrımına varan seçkinler, rehberler...

Onlar değişik bir açlık yaşıyorlar. En yüce sevgi olan Allah’a yönelişin getirdiği azameti ve doyumsuz, nihayetsiz, paha biçilmez lezzeti. Kitapta bu iki türlü açlığa değindim. Hem muhteris, zavallı insanın zaaflarıyla yüklendiğine; hem de ulvî, bir oluş, kemâl noktasında onurlu yürüyenlerinkine...”

HÜZEYME YEŞİM KOÇAK KİMDİR?

Hüzeyme Yeşim Koçak 24 Nisan 1958 yılında Kütahya'da dünyaya gelmiştir. İstanbul Kandilli Kız Lisesinden mezun olmuştur. Hayatını ve çalışmalarını Konya'da sürdüren yazar Türkiye Yazarlar Birliği ve Türk Ocağı üyesidir. İlk yazısı Diyanet dergisinde yayımlanan yazarın diğer yazıları çeşitli bir çok dergi ve gazetede yayımlanmıştır.

ZÜLEYHA ÖNAL

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.