Hüseyin Saydam, "Slogan atarak süreç yönettiler"

Hüseyin Saydam, "Slogan atarak süreç yönettiler"

Koronavirüs sürecinde hükümetin her alanda işi genel anlamıyla sloganlarla yürüttüğünü söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam,  “Sorunların sadece yüzeysel tarafı ile uğraşıldı. Bu süreçte iyi bir sınav verilemedi” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı video konferansla bayramlaştı. Bayramlaşma programına Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın yanı sıra; Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi GİK Üyesi Birol Aydın ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Karaduman ve Saydam, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Video konferans ile bayramlaşma programında koronavirüs sürecinde yapılan hizmetlerin, yardımların ve atılan adımların değerlendirmelerinde bulunurken, bundan sonraki süreç için de yapılması gerekenler sıralandı. Saadet Partisi GİK Üyesi Birol Aydın, “İktidar, her meselede iş işten geçtikten sonra meselelere akıl yoruyor” dedi. Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman da  bayramın, birlik ve beraberliğe katkı sunması temennisinde bulundu.  

GÜNLERİ ÇEKİLİŞ YAPARAK ERİTTİLER

Bu süreçte işsizliğin arttığına dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, 

hali ile yardıma muhtaç duruma düşen vatandaşların sayısında da hızlı bir artşın olduğuna vurgu yaptı. Bu süreçte Saadet Partisi olarak iktidara 'Herkese bin TL verin' çağrısında bulunduklarını da hatırlatan Başkan Saydam, çağrılarının dikkate alınmadığını, hükümetin ise IBAN numarası vererek, halkından destek beklediğini ifade etti. Hükümetin koronavirüs sürecini maskenin dağıtım şeklini tartışmaya açarak geçirdiğini dile getiren Saydam, “Bu konu günleri aldı. Her gün farklı bir karar verildi. Sonunda parası ile satılmasına karar verildi. Hükümet, bu süreci slogan ile yürüttü. Diğer Büyükşehir Belediyelerine baktık, bir de Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerine baktık. Diğer belediyeler çok ciddi çalışmalar yaptı. Bizim Konya Belediyelerinden aynı çalışmaları göremedik. Konya'daki belediyeler, koronavirüs sürecinde sürekli çekiliş yaptı. Süreç, bu şekli ile geçirildi” şeklinde konuştu.  

SORUNLARIN İNİNE İNİLMEDİ

“Gerek hükümet gerekse belediyeler, sorunların yüzeysel tarafı ile uğraştı” diyen Saydam, şunları kaydetti:  “Sorunların derinine inilmedi. Çözüm yolları için ortak bir mekanizma kurulmadı. Bu süreçte en iyi sınavı Sağlık Bakanlığı verdi. Hükümet ekonomik olarak iyi bir sınav veremedi. Süreç itibariyle birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardı. Koronavirüs sürecini bile AK Parti eli ile ayrı ve gayrılarla geçirdik. Buna ne gerek vardı? İnsanları germenin mantığı neydi? Bu süreç, böyle yönetilmemeliydi. Bu süreçte de vatandaşın aklı ile dalga geçildi. Kendisi maske alamadığı halde ABD'ye maske gönderildiği için mutlu olan bir kesim vardı.”

KONYA'DA CUMA VE BAYRAM NAMAZI KILINABİLİRDİ

Koronavirüs sürecinde başarılı sınav veremeyen bir diğer kurumun da Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) olduğunu aktaran Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyanet camiası da başarılı bir sınav veremedi. En basiti futbol camiası bile müsabakaları oynatmak adına bazı adımlar attı. Aldıkları karar doğrudur, yanlıştır orası ayrı bir tartışma konusu fakat kendi alanları ile ilgili çeşitli istişarelerde bulunarak, süreci nasıl yöneteceklerine dair bir program açıkladılar. YÖK, kendince bir adım attı. Diğer farklı kurumlar kendi alanları ile ilgili çeşitli görüşleri ortaya koydu. Diyanet camiası bu süreçte çok pasif kaldı. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını buruk bir şekilde eda ettik. Konya'da bizim bir sürü açık alanımız vardı. Bu alanlarda organizasyonlar yapıp, Cuma namazlarını kılamaz mıydık? Biz, Konya'da çok büyük bir alanda bayram namazımızı eda edemez miydik?  Önlemler alınıp, insanlar bu süreçte ibadetlerini yapabilirdi. Bunlar hassas konular. Bu işler, sosyal medya hesaplarından 'Camiler bizim kırmızı çizgimizdir' paylaşımları ile yönetilemez. Yüzeysel bir Müslümanlık yaşamanın kime ne faydası var? Sloganlar ile iş yürütmenin kazancı ne? Bu gerçekler gösteriyor ki, bugün her zamankinden daha fazla Milli Görüşçü yönetim anlayışına ihtiyaç var. Yine anlaşılıyor ki, kurumlarda Milli Görüş anlayışının hakimiyet kazanması gerekiyor. Ahlak ve maneviyat uygun prensiple yönetim anlayışına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.”

KONYA BU GÖRÜNTÜLERE LAYIK DEĞİL

Eski Stadyum yerine Millet Bahçesinin yapılacağını kaydeden Saydam, “O bölgeye bir de Cami yapılacakmış. Yapılsın. Ancak bir öncelik planlamasının da yapılması gerekiyor. Bugün Konya'da bir Camiye ihtiyaç var ise o Cami de Üçler Mezarlığı'nın yanındaki alana yapılmalıdır. Hacı Veyis Cami, yoğunluğu kaldıramıyor. O alana büyük bir Cami inşa edilebilir. Öyle oluyor ki Hacı Veyis Camii'nde bir vakitte 7-8 cenaze namazı kılınıyor. Bir de cenaze namazları, Cuma namazına denk gelirse yoğunluğun altından kalkılamıyor. O alanın yazı ayrı, kışı ayrı bir dert oluyor. Konya, bu görüntülere layık bir şehir değil” dedi. 

EKONOMİK ÇARKLARIN DÖNDÜRÜLMESİ GEREKİYOR

Bayramdan sonraki süreçte ekonomik çarkların dönmesi adına kaybedilecek bir günün dahi olmadığının altını çizen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, şu cümleler ile konuşmasını sonlandırdı: “Üretime bugün, her zamankinden daha fazla destek verilmesi gerekir. Koronavirüs süreci bize özellikle üretimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha öğretti. Her alanda üretim seferberliğinin başlatılması şart. Ekonomiyi yeniden canlandırmamız lazım. Ne yapılmalı? Esnafın üzerindeki ağır yükün kaldırılması gerekli. Birçok insanımız işsiz kaldı. Bu insanlara maddi ve manevi anlamda destek çıkılmalı. Hizmet sektörünün ülkeye ayrı bir ekonomik getirisi vardır. Ancak hizmet sektörünü ayakta tutmaya çalışırken, üretimi ötelemenin doğru olmadığını her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, bu gerçeği yine ifade ediyoruz. Ülkenin cari açığı patladı. Borcumuz her gün katlanarak, artıyor. Döviz yüksek. Çarkları dönderebilme adına, bazı tavizlerin verildiğini gözlemliyoruz. Biz, üretim seferberliği diyoruz.”

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum