Hüseyin Saydam: "Konya’nın öncelikli 7 problemi var"

Hüseyin Saydam: "Konya’nın öncelikli 7 problemi var"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Merhaba Gazetesi Siyasetin Nabzı sayfasında değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Saydam'ın yazısı şu şekilde:

Konya’nın öncelikli 7 problemi 
1. Şehri idare edenlerin şehrin geleceğine dair, imar, ekonomi ve sosyal olarak uzun vadeli vizyona sahip bir planlaması yoktur. Günübirlik, pansuman çözümlerle sanal rahatlık verilmektedir.
 
2. Bu plansızlık ve öncelikli ihtiyaçlar listesinin olmaması problemleri her geçen gün daha da büyütmektedir. Gereksiz, önceliği olmayan yatırımlar ve israflar yüzünden, öncelikli ihtiyaçlara para kalmamıştır. Borç ve faiz sarmalı vatandaşa zam olarak yansımaktadır.
 
3. Taşraya önem verilmemesi, hem sanayi hem de tarım ve hayvancılık yönünden gerekli planlama ve desteğin olmaması, taşradan merkeze göçü devam ettirmekte ve hızlandırmaktadır. Endişemiz yakın gelecekte ilçelerimiz bile köy gibi kalması, tarım ve hayvancılık tamamen bitme noktasına gelmesi ve beraberinde zaten tarıma bağlı olan şehrimiz sanayisinin de negatif etkilenmesidir. İç göçü durduracak adımlar atılmalıdır.
 
4. Hem göçün olması hem de plansızlık beraberinde Trafik, hava kirliliği, altyapı, kira artışı, sosyal problemler ve huzursuzlukları da beraberinde getirmektedir.
 
5. 2020 yılı için en öncelikli konu ekonomidir. Ekonomideki bozukluklar işsizliğe, istikrarsızlığa, fiyat artışına, vatandaşın alım gücünün azalmasına, umutsuzluğa, gençlikte gelecek kaygısına yol açmaktadır. Bu da beraberinde insanların yanlış yollara tevessül etmesine, aile parçalanmalarına, sosyal patlamalara sebep olmaktadır.
 
5. Özellikle trafik ve hava kirliliği ciddi bir problem olarak durmaktadır. Şehirde konutlar bir tarafta, sanayi bir tarafta toplanmaktadır. Sabah ve akşam servislerle taşıma yapılmaktadır. Bu da trafik yoğunluğunu ve hava kirliliğini ciddi oranda artırmaktadır. Sanayiler tarafına hafif raylı sistem mutlaka gitmelidir.
 
6. Genel olarak 30 yıl önce yenilenmiş şehrin su ve kanalizasyon altyapısı yeniden ele alınmalıdır. Kısa vadede, büyüyen şehrin ihtiyacına cevap verememe, su kirliliğine ve hastalıkların artmasına sebep olacaktır. Hemen ele alınmalıdır.
 
7. Sanayici ve tarım için enerji maliyetleri çok yüksek. Bu maliyetler düşürülerek tarım, hayvancılık ve sanayi üretiminin rekabet edilebilir ve sürdürülebilir duruma getirilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum