Hüseyin Saydam: Herkes itidalli olmalı

Hüseyin Saydam: Herkes itidalli olmalı

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Konya’da 7 insanımızın canına kıymanın bedeli en ağır şekilde cezasını bulsun istiyoruz. Bununla birlikte herkesi itidalli olmaya davet ediyoruz’’ dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Temmuz ayı İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Divan toplantısında söz alan İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya’da yaşanan çatışma ile ilgili ‘’7 insanımızın canına kıymanın bedeli en ağır şekilde cezasını bulsun istiyoruz. Bunula birlikte herkesi itidalli olmaya davet ediyoruz’’ çağrısında bulundu. Saadet Partisi sözcüsü Birol Aydın’ın da katılım gösterdiği Temmuz ayı il divan toplantısı alınan yoklamanın ardından İl Başkanı Hüseyin Saydam’ın konuşması ile devam etti. Son günlerde yaşanan olaylar hakkında konuşan Hüseyin Saydam, “2 yıldır salgın bir hastalıkla karşı karşıyayız. Birçok insanımızı kaybettik. Bununla beraber seller meydana geliyor. Bu sebeple de can kayıplarımız oldu. Yine ülkemizin dört bir yanında yangın felaketiyle karşı karşıyayız. Bütün bunların üzüntüsünü taşırken, bir de önceki gün Konya'mızda bir ailenin katledilmesi hadisesi hepimizi derinden üzdü. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu işin fail veya faillerinin en acil bir şekilde bulunup, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Değil 7, bir tane insanımızın öldürülmesinin bile hiç bir gerekçesi olamaz. Devlet azami bir gayretle seferber etmesi gereken bütün imkanlarını seferber etmeli ve olayın failleri acilen bulunup, yargıya teslim edilmelidir’’ dedi. 

ETNİK BİR DÜŞMANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Yaşanan olayın etnik bir düşmanlık varmış gibi yansıtılmasının doğru olmadığını belirten İl Başkanı Saydam, “İşin üzücü diğer tarafı da yüzlerce yıldır kardeşçe yaşadığımız bu şehirde bu olayla birlikte etnik bir düşmanlık varmış gibi yansıtılmasını da doğru bulmuyoruz. Aile yakınlarının anlattıklarından anladığımız kadarıyla iki aile arasında yaşanan bir husumet söz konusu. Kesinlikle şehrin bu şekilde anılmasını sağlayacak, genelini kapsayacak bir mesele değil. Biz bu coğrafyada İslam Kardeşliği üzerinden yüz yıllardır hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

1-003.jpg

KİRLENMİŞ SİYASETİN İÇİNDE TEMİZ KALAN TEK PARTİYİZ 

Mevcut siyasi atmosferi de değerlendiren Hüseyin Saydam, ‘’Bugün siyasetin için de bulunduğu durum, siyasetin getirildiği nokta vatandaşın siyaset kurumuna olan güvenini sarsmıştır. Bugün sağından soluna herkes 52 yıldır bizim ortaya koyduğumuz Milli Görüş prensipleriyle vatandaşa bir şeyler söylemeye çalışıyor. Herkes Milli Görüş üzerinden prim yapmanın gayreti içerisinde. Çünkü bu kirlenmiş siyasetin içerisinde temiz kalabilmiş tek siyasi partiyiz. Vatandaşı kandırmamış, bize verilen imkanlar ölçüsünde hatta ötesinde azami bir gayretle bu millete hizmet etmiş bir partiyiz’’ ifadelerini kullandı. 

KİRALIK UÇAKLARA MAHKUM KALDIK 

Son olarak yaşanan yangınlardaki eksikliklere dikkat çeken İl Başkanı Saydam, şunları söyledi: ‘’Geçmişte bir çok zorluk ve yokluğa rağmen orman yangını için söndürme uçakları bulunan bir ülke konumundayken bugün birilerinin eline bakan kiralık uçaklara mahkum olmuş bir ülke haline getirildik. Bu zihniyetin değişmesi değiştirilmesi gerekir. Bizi idare edenlerin ki değişmeyecek bu belli oldu. Vatandaş her türlü sıkıntıyı çekerken israftan, itibardan, lüksten, saraylardan vazgeçmeyecekler bu belli oldu. Öncelikli meseleler dururken tali konularla uğraşmaktan vazgeçmeyecekler bu da belli oldu. Tüm bu konularda bizler Saadet Partisi olarak herkese ulaşacağız. İnsanımızın iyi gününde kötü gününde, sevincinde üzüntüsünde yanında olacağız. Ve insanımıza tek çıkış yolunun ancak Saadet Partisi iktidarı ile ölçeğini delilleriyle, gerekçeleriyle, ispatlarıyla anlatacağız ikna edeceğiz.” Düzenlenen İl Divan Toplantısının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Parti Sözcüsü Birol Aydın başkanlığındaki ve Genel Başkan Yardımcıları Fatih Aydın ve Ersan Bilgin’in de aralarında bulunduğu heyet, yaşanan olayın ardından hayatını yitiren aileye taziye ziyaretinde bulundu.

EYYÜB KARAKUZU 

1-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.