Hüseyin Oprukçu: "Tek gayemiz hizmet"

Hüseyin Oprukçu: "Tek gayemiz hizmet"

Ereğli Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Alınan yoklamanın ardından Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu gündeme dair konularda düşüncelerini dile getirdi ve çıkan dedikodulara açıklık getirdi

Meclis toplantısında gündeme dair konulara değinen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Ülkemiz, milletimiz ve hemşerilerimiz zor günler geçiriyor. Zorluk pandemi ile bağlı olarak gelişen Covid-19 rahatsızlığının su üzerine çıkmasıyla kaynaklanıyor özellikle belirtelim. Ereğli’miz Covid-19 salgınının ilk algılandığı günden bu yana en riskli ve en sığ günlerini yaşıyor. Biliyorsunuz ilk dört ayı sıkıntısız, kazasız belasız bir iki tane hastayla kapattık. Ama artarak devam ediyor ve bugünlerde de yoğunlaşmış vakalar görüyoruz bu manada arkadaşlarımızdan hatta meclis üyelerimizden rahatsızlık yaşayanlar oldu. Onların hepsine, hemşerilerimize vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEK GAYEMİZ HUZUR ŞEHRİ EREĞLİ’NİN İNŞA EDİLMESİ”

Daha sonrasında sosyal medya ve basında çıkan dedikodulara değinen Başkan Oprukçu: “Zaman zaman sosyal medyada olsun basında olsun veya dedikodu bazında olsun kulağımıza muhtelif şeyler geliyor. Siyaset yapmak adına söylemiyorum caddeyi hep birlikte kapattık, İlçe Sağlık Müdürü’nün talebi üzerine bir fazla bulaşma olmasın diye. Arkadaşlar rica ettiler Kaymakam Beyi de aradık çevredeki trafik yoğunluğunun da kalkması bakımından trafiğe kapatılsın dedik. Bir hareketlilik olmaması bakımından kapatılması istendi bu manada da İlçe Hıfzısıhha Kurulu olarak da kararlaştırdık. Sosyal medyaya bakıyorum ben açtırdım, öteki açtırmış. Yahu sen açtırsan ne ben açtırsam ne? Neyi paylaşıyoruz ki? Öbür taraftan dedikodu almış başını gidiyor Belediye maaşları ödemiyormuş diye. Arkadaşlar Allah’a çok şükür bugüne kadar hiçbir ay pandemi olmasına rağmen, vergi gelirlerinin düşmesine rağmen, Belediyelerin vergi gelirlerinden aldığı payın çok düşmesine rağmen borç buldum maaşları zamanında ödedim. Efendim yüzdelik dilimler varmış. Geçen yıl Meclis Toplantısı’nda konuştum yüzdelik dilimlerin hiçbir ölçütünün olmadığını. Bu anlamda çalışmalarımızı aslında başarıyla bitirdik. Ama bir sendika ya da benzeri manada arkadaşlarımızla toplanacağız şu Covid-19 sürecinin akabinde arkadaşlarımızla oturacağız konuşacağız personelimizle, bizim personelimiz onlar.  Bütçe imkanlarımız dahilinde yapılabilecek bir şey söz konusu olursa yapılacak. Ama Ereğli’de binlerce insan asgari ücretle Belediye’de çalışabilmek için can atıyorlar, herkes yerinin kıymetini bilsin. Bu da siyaset değil bana göre. Katkı sunun efendim, katkı sunun. Belediye Başkanı’na düşmanlık yapmak adına kimi tavır ve davranışlar ben çok gördüm, 2009-2014 arasında da gördüm. Sayın Devlet Bahçeli Bey’in 2010 yılında burada Ereğli halkına söylediği 29 Mart akşamına kadar bizimdi Belediye Başkanı seçildi sizin oldu. Ayırmadan seçmeden herkese eşit adam gibi hizmet edecek ve etmektedir. Tek gayemiz uhuletle ve suhuletle huzur şehri Ereğli’nin inşa edilmesi bakımından görevimizi sağlıklı olarak ifa etmek” dedi.

“TAŞ EVLER’DEKİ REZALETİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”

Bir Meclis Üyesi’nin sendika ve yüzdelik dilim hakkında önerisine cevap veren Başkan Oprukçu şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “Öncelikle Covid-19 sürecinde her şey askıda bunu biliniz ama bir buçuk yıldır işine gelip gidip bir çizik dahi atmadan maaşını helal olarak aldığını düşünen insanlar var. Ben sahada çalışamam diyen insanlar var. Hatta Ereğli Belediyesi’ni yan gelip yatma yeri olarak mütalaa eden insanlar da var. Bağımsızlık sürecim maksimum sabırla geçti. Covid-19 sürecini de sabırla atlatmaya devam ediyorum. Ama bu süreci atlattıktan sonra Ereğli Belediyesi’nde yan gelip yatacak bir Allah’ın kulunu Ereğli Belediyesi’ne sokmayacağım. Bu süreçte yan gelip yatma heveslisi olup Ereğli Belediyesi’ne devam edenler için gereğini yapacağım. Adama iş garantili bir yeri öneriyorum, yok Başkanım ben Ereğli Belediyesi’nde çalışmak istiyorum diyor. Belediye’de niye çalışmak istiyor, yan gelip yatmak için. Şahsı Belediye’ye almışız, Belediye’ye giren, şirkette çalışanların hepsi Beden İşçisi olarak girmiş, beden işçisi olarak çalışıyorlar. Şimdi bu kardeşlerimiz A servisinde çalışırken B servisine alıyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun her söylenene de aman vermeyin. Pandemi sürecinde adam üç ay evinde yattı. Ondan sonra gel kardeş çiçek sula, çim sula diyoruz efendim ben sulayamam, Belediye Başkanı olarak ben çapa yaparım da, ben temizlik yaparım da sen niye yapamazsın, neyin eksik? İşim başında duracak adam gibi çalışacaklar öyle yok. 1 gündür ne yaptın sen bir şey yok. Bizim muhtelif toplantılarımız, beyin jimnastiklerimiz var işte Taş Evler’e peyzaj çalışması var git bir şey yap. Kirliliğin ortadan kalkması gerekirken neden imtina ediyorsun? Arkadaşlarımız Taş Evler ile ilgili hassasiyetimi fark ediyorlar sanırım, kendileri de bazı zamanlarda şahit oluyorlar ama benim şahit olduğum bir tablo var ki aman Allah’ım rezaletin bini bin para. Bu rezaletin ortadan kalkması lazım, ben de çalışıyorum. Yarın bir gün Belediyesi’nin bütün personeliyle birlikte Hüseyin Oprukçu’yu Taş Evler’de temizlik yaparken görürseniz de şaşırmayın. Ereğli’de metruk bir alanın kalmasına müsaade etmeyeceğiz”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.