Hükümete asgari ücret önerisinde bulundu

Hükümete asgari ücret önerisinde bulundu

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk'ten hükümete asgari ücret önerisi geldi. Öztürk, "Benim teklifim 4355 net" dedi.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk'ten hükümete asgari ücret önerisi geldi. Öztürk, 1 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak olan komisyona seslenerek hükümet ve sendikaya "zenginden alıp fakire verme" çağrısı yaptı. Hasan Öztürk, kendisinin beklediği asgari ücret rakamı için de "Benim teklifim 4355 net" ifadelerini kullandı.

"Bugün size asgari ücreti belirlerken teknik değil, vicdani yönüyle tartışmanızı öneriyorum." diye yazan Öztürk, asgari ücreti belirleyecek olan hükümet ve sendikaya şöyle seslendi:

"Duygusal bir şekilde “Zenginden alıp fakire verme” formülünü işletmenizi öneriyorum. “Liberal ekonomi ve serbest piyasa şartları” diyerek söze başladığımızda işverenlerin yanında hizalandığımızı biliriz. “Emek, sömürü, adalet, hak” diye söze başladığımızdaysa emekçilerin yanında hizalanırız.

"ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERMEK"

Ben diyorum ki bu kez kamu, “zenginden alıp fakire vermek” için dar gelirli, pozitif ayrımcılık gerektiren kesimlere yönelik doğrudan tavır koysun. İşverenlerimiz de yanında çalıştırdıkları lehine tavır alsın. Asgari ücret konusunda, fakir fukara hiç olmadığı kadar kollansın. Çünkü, üretimimiz tam gaz devam ediyor. Makro ekonomik dengelerimizde problem görünmüyor. Ama hayat pahalılığından etkilenen asgari ücret ile geçinen geniş bir kesimimiz var."

"ASGARİ ÜCRET İÇİN BENİM TEKLİFİM 4355 NET"

Öztürk, "Örnek veriyorum. Mevcut asgari ücretin üzerine 500 TL ve sonra yüzde 30 zam, dar gelirliyi rahatlatmaz mı? Şu an asgari ücret net 2 bin 850 TL. Benim teklifim: 2850+500= 3350. 3350x30/100= 1005. 3350+1005= 4355 net" diyerek asgari ücret teklifini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum