HSBC'den dikkat çeken dolar tahmini! 2021'de dolar kuru ne olur?

HSBC'den dikkat çeken dolar tahmini! 2021'de dolar kuru ne olur?

Dolar kurunda yaşanan sert hareketler dolar yatırımı yapan veya dolar borcu olan vatandaşı telaşlandırırken HSBC'den dikkat çeken bir dolar kuru tahmini geldi! HSBC'ye göre dolar kuru 2021'de ne olur?

Dolar kuru Berat Albayrak'ın istifası ve Merkez Bankası Başkanlığı'nda yaşanan görev değişikliğiyle beraber 8 liranın aşağısına sarkarken Merkez Bankası'nın aldığı faiz artırma kararıyla 7.50 TL seviyelerine kadar düştü.

Türkiye'de bankalardaki toplam mevduatın yüzde 50'sinden fazlası döviz hainde beklerken ister istemez vatandaşın da gözü kulağı dolar kurunda yaşanacak hareketlere çevrilmiş durumda. Hal böyleyken The Hongkong and Shanghai Banking Corporation'ın Türkiye iştiraki olan HSBC'inden dolar kurunun geleceği hakkında dikkat çekici bir rapor geldi. HSBC'nin raporuna göre dolar kuru 2021 yılında sert düşecek.

 HSBC'YE GÖRE DOLAR KURU 2021'DE 7 TL OLACAK!

HSBC söz konusu raporunda Merkez Bankası'nın faiz artışlarına devam edeceği, sürdürülebilir pozitif reel faiz sunmaya da hazır göründüğü açıklanırken bu doğrultuda dolar kurunun sürpriz bir şekilde 7 TL seviyesine kadar geri çekileceğini öne sürüldü. 

Raporda dolar kurunda beklenen düşüşe rağmen TL'nin Türkiye'deki yüksek enflasyon ile karşı karşıya kalma sürecinin  devam edeceği ve bu nedenle yaşam pahalılığında bir düzelme olmayacağının da altı çizildi.

Türkiye para piyasaları son zamanlarda oldukça hareketli. Dolar kuru gelen haber akışları ve açıklanan ekonomik verilerle kendine yön arıyor. Dolar kuru yaşanan bir çok ekonomik siyasi gelişmeye rağmen son haftalarda 7.50 lira barajının altına inmeyi başaramadı. Dolar kuruna birkaç gündür 8 TL'nin üzerinde fiyatlamalar gözükürken bu seviyenin üzerine kalmayı da başaramadı. Kur 7.50 - 8 TL bant aralığında hareketlerine devam ederken şu sıralarda 7.95 TL seviyesinden alıcı buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.