Hong Kong’da Göstericilerle Hükümet İlk Resmi Görüşmeyi Yaptı

Hong Kong’da Göstericilerle Hükümet İlk Resmi Görüşmeyi Yaptı

Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler sürerken, hükümet ve göstericiler arasındaki ilk resmi görüşme gerçekleştirildi.Hong Kong medyasına göre, başlangıç için olumlu karşılanan görüşmelerden sonuç çıkmadı. 2 saat süren...

Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler sürerken, hükümet ve göstericiler arasındaki ilk resmi görüşme gerçekleştirildi.

Hong Kong medyasına göre, başlangıç için olumlu karşılanan görüşmelerden sonuç çıkmadı. 2 saat süren toplantıya Hong Kong Öğrenciler Federasyonu’nu temsil eden Alex Chow başkanlığındaki 5 öğrenci ile Hong Kong Özel İdari Bölgesi Başkanı Leung Chun-ying’in yardımcısı Carrie Lam başkanlığındaki 5 temsilcisi katıldı. Toplantının başından 5 dakikalık görüntü alma izni verilen basın mensupları daha sonra dışarı çıkarıldı ve toplantıyı başka odadaki televizyon yayınından takip etmelerine izin verildi.

Toplantının yapıldığı sırada hükümet binalarının bulunduğu Admiralty ile Mong Kok ve Causeway Bay bölgelerinde birkaç yüz eylemci 3 hafta önce başladığı caddelerdeki eylemlerini sürdürüyordu.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Leung Chun-ying (Çincede Liang Zhenying olarak okunuyor), diyalog sürecin başladığına dikkat çekti ve ilk toplantının sorunları çözmeye yetmeyeceğini ifade etti.

Göstericiler ise demokrasi adına hükümete karşı taviz vermeyeceklerini söylüyor.

Öte yandan Çin medyasına göre, Hong Kong Özel İdari Bölgesi Amiri Leung, Occupy Central (merkezi işgal et) eylemlerine yabancı güçlerin katıldığıyla ilgili delilleri uygun bir zamanda açıklayıp, açıklamamayı düşüneceklerini söyledi. Leung, kısa sure önce gösterilerin arkasında yabancı unsurların olduğunu ileri sürmüştü.

Hong Kong'daki protestocular, Çin’in 2017’de Hong Kong’daki genel seçimlere müdahale etmesine karşı çıkıyor ve Hong Kong’un lideri Leung’un istifasını istiyor.

Göstericilerin isteklerine boyun eğmek istemeyen Pekin yönetimi, Hong Kong liderliği için yarışacak adayların, kendi belirlediği kişilerden seçilmesini istiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.