Hessen’de Cdu-yeşiller Koalisyonu İhtimali Yükseldi

Hessen’de Cdu-yeşiller Koalisyonu İhtimali Yükseldi
Almanya'da Hessen eyaletinde CDU-Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelerinde ilerleme kaydedildi.

Almanya'da Hessen eyaletinde CDU-Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelerinde ilerleme kaydedildi. Ancak Frankfurt havalimanı konusu henüz netleşmedi.

Almanya’nın Hessen eyaletindeki koalisyon görüşmelerinde Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) ve Yeşiller arasında ilk tur görüşmeleri sona erdi. Taraflar ilk turda 4. ve son kez masaya otururken, iki partinin de hükümet kurma konusunda umutlarının arttığı bildirildi.

Ancak koalisyon görüşmelerinde düğüm noktasını oluşturan Frankfurt havalimanının statüsü konusunda ise net bir anlaşma sağlanamadı. Yeşiller, Frankfurt havalimanının çevreye olan etkilerinden söz ederken, gece uçuş yasağının genişletilmesini ve 3. pistin kapatılmasını savunuyor. CDU ise, havalimanını bölgenin en büyük işvereni konumunda olduğunu söylüyor ve bu önerilere karşı çıkıyor.

CDU Hessen lideri ve görevdeki Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, her iki tarafın da karşılıklı olarak adım attığını söyledi. Yeşiller’in Hessen Teşkilatı Başkanı Tarık al Wazir ise “hararetli tartışmalar” yaşandığını ancak ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

CDU, gelecek hafta büyük koalisyon için Sosyal Demokratlar ile yeniden masaya oturacak. Eyalette koalisyon hükümeti kurulmasının yıl sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.