"Herkes işin bir tarafından tutmalı"

"Herkes işin bir tarafından tutmalı"

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Taşgetiren, "Bugün Türkiye'de herkes işin bir tarafından tutmak ve Türkiye'yi bu kaos sürecinden çıkarmak sorumluluğuyla karşı karşıya diye düşünüyorum" dedi.

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Taşgetiren, "Bugün Türkiye'de herkes işin bir tarafından tutmak ve Türkiye'yi bu kaos sürecinden çıkarmak sorumluluğuyla karşı karşıya diye düşünüyorum" dedi.  Heyettekiler, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı rektörlük binasında ziyaret etti. Burada, Rektör Acar ve bazı akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.
    
Başkan Taşgetiren, Aksaray Üniversitesi'nin çözüm sürecini destekleyici senato kararı almasını ve bunu deklare etmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.
    
Türkiye'nin bir kırılma noktasından geçtiğini, üzerindeki kamburu atmaya çalıştığını ifade eden Taşgetiren, şunları kaydetti:
    
"Bunlar çok önemli. İstiyoruz ki bu kırılma noktası hayırla iyilikle sonuçlansın. Bu kambur ve 30 yıldan beri yaşadığımız terör süreci Türkiye'yi dünyada layık olmadığı bir yerde tutuyor. Evet analar başka yanar, babalar bir başka yanar ama evlerde bacılar, kardeşler, yengeler, halalar teyzeler başka başka başka yanarlar. Onun için çok acı çekti Türkiye. Bu acılardan çıkmamız lazım. Bunun için bir süreç başladı. Çözüm süreci."
    
Taşgetiren, sürecin sağlıklı işlemesi ve kırılganlıkların giderilmesi için heyet olarak projede üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getiren Taşgetiren, yaşanan sancının her yöreye farklı yansıdığını bildirdi.
    
     -"Herkes işin bir tarafından tutmalı"-
    
Kaygıların, soruların hassasiyetlerin olduğunu anlatan Taşgetiren, şöyle devam etti:
    
"Bizim arkadaşlarımızın önemli bir kısmı sizlerin içinden. İçinizden birine açıp böyle bir heyette görev alabilir misiniz-' diyebilirlerdi. Ben böyle bir soru sorulduğunda 'böyle bir şeyde rol almak istemiyorum' diyeceğinizi zannetmiyorum. Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay bey, bana telefon ettiğinde, 'ben zaman zaman sizden farklı düşünüyorum onun için beni affedin' demedim. Giriyorsunuz işin içine. Bir tarafından tutuyorsunuz. Bugün Türkiye'de herkes işin bir tarafından tutmak ve Türkiye'yi bu kaos sürecinden çıkarmak sorumluluğuyla karşı karşıya diye düşünüyorum. Geziyoruz tepkiler alıyoruz. Sade insanımızı, şehit ailelerimizi geziyoruz. Kolay değil. Çünkü yüreğinden bir evlat bir eş koptu. Kolay bir şey değil. Onlar 'Biz bir acı yaşadık. Başka anneler yaşamasın. Başka eşler yaşamsın' diyor. Bizim Anadolu insanımızın yüreği de böylesine geniştir. Acı bir yerde kalmıyor. Acı bir sarmal halinde tüketiyor insanı. Bitsin bu acılar. Gerçekten samimi olarak söylüyorum.Biz politikacı değiliz. Mümkün olduğu kadar insanlarımızın duygularını taşımaya çalışıyoruz. Çocuğu askere giden anne baba telefona çıkmaya korkuyor. 'Nasıl bir haber alacağım' diye. Bu korkular bitsin inşallah. Memleketin doğusu batısı rahatça gidilip gelinecek rahatça askerlik yapılacak evlatlarımızı gönderebileceğimiz bir iklime kavuşsun."
    
İyiye giden bir süreçten geçildiğini, daha da iyileştirmek için herkesin birbirine daha sıkı sarılması ve bolca konuşup görüşmesi gerektiğini vurgulayan Taşgetiren, görüştükleri herkesin talep ve görüşlerini not aldıklarını bunu bir rapor halinde gerekli mercilere sunacaklarını aktardı.
    
Taşgetiren, çocuklarımız çok daha farkı bir Türkiye'ye gözlerini açması için bir çabanın içinde olunduğunu bildirdi.
    
     -Rektör Acar-
    
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise üniversite olarak önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptıklarını, Türkiye'nin önemli bir kırılma noktasından geçtiğini dile getirdi. Ülkelerin tarihlerinde çok sık aralıklarla olmayan bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçebildiğini ifade eden Acar, "Türkiye artık sırtındaki kamburları atma sürecinde. İtibarlı, istikrarlı, barış, huzur ve sükunetin egemen olduğu bir Türkiye yaratmak herkesin boynunun borcu. Artık uzun yıllar ertelediğimiz ciddi toplumsal sorunlarımızla yüzleşme aşamasındayız. Bu çerçevede siyasi iradenin inisiyatifiyle başlatılmış olan çözüm süreci son derece önemli. Eğer terör sorunun bitirebilirsek Türkiye'nin önü açılacak ve çok rahatlayacak. Daha itibarlı bir dünya devleti olacağız, umudumuz temennimiz'' diye konuştu. Acar, Türkiye'deki üniversiteler arasında içinde süreci destekleyen tek üniversite olduklarını, bu yönde senato kararı almanın ve bunu deklare etmenin gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.