"Herkes basına destek olmalı"

"Herkes basına destek olmalı"

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Özel günler hatırlanmalı ama içi boş olmamalıdır. Çalışan gazetecilerin hakları ve emeğinin verilmesinden yanayız. Hepimiz şehrimizin basın kuruluşlarını desteklemeliyiz” dedi

Konya Gazeteciler Cemiyet (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Başkanvekili Harun Koçaker, Başkan Yardımcısı Mehmet Aziz Anik Konya basının yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, KGC Başkanı Sefa Özdemir Eğitim-Bir-Sen’in ziyaretinden memnun olduklarını kaydederek, basının sorunları hakkında şunları dile getirdi: “Devam eden pandemi ve ekonominin iyi olmadığı bu süreçte Konya basını olarak meslek ilkelerine ve hukuka uyarak görevimizi yerine getiriyoruz. Mesleğe zarar verenler yine mesleğin içinden çıkıyor. Devletin bütün imkânlarından yararlananlar Anadolu basınının ayakta durmasına engel olaya çalışıyorlar. Anadolu Basınını ayakta tutan basın ilan geliridir. Basın ilan gelirine göz dikilmesi yanlıştır. Anadolu basını hakkını korumak için mücadelesini sürdürecektir. Konya ve ilçelerimizde bine yakın insan basından geçimini sağlıyor. Basın ilan gelirine göz dikenleri kınıyoruz. Görevimizi sürdürüyor. Dijital alanda gazetecilik adına yanlış yapanları da kabul etmiyoruz. Demokrasinin ana unsuru özgür basındır. Yerel basında bu anlamda önemlidir. Özgürce rahat bir ortamda görevini yapmalıdır. Meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Evi olmayan meslektaşlarımız için TOKİ’den ev sahibi olmaları için çalışmalar yaptık. Güzel bir sonuç elde ettik. Meslektaşlarımız evi sahibi oluyor.  Pandemi sürecinde zorluklar içinde çalışıyoruz. Gazetecilerde aşıda önceliklerin içinde olmalıydı. Umarım bu tutum düzeltilir. Sorunlarımızla ilgilenmenizden dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz” dedi.         

HERKES BASININ YANINDA OLMALIDIR

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer Konya basınına kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, “ Özel günler hatırlanmalı ama içi boş olmamalıdır. Çalışan gazetecilerin hakları ve emeğinin verilmesinden yanayız.  Bu anlamda geçte olsa 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyoruz. Basın tarafsız ve doğru habercilik yapacaktır. Basındaki tekelleşme iyi değildir. Tarafsız ve eşit olmalıdır. İnsanlar tarafsız ve doğru bilgi sahibi olmak istiyor. Anadolu basını ve Konya’daki yerel basınımız bu anlamda takdir edilecek bir görev yapıyor. Basının sorunları çözülerek, iyileşmeye yönelik adımlar atılmalıdır. Herkes basının yanında olmalı, basında herkesin yanında olmalıdır.  Aşıda gazetecilerde öncelikler içine alınmalıdır. Çünkü meslek olarak riskli bir görev yapıyor. Yasal anlamda basın güçlendirilmelidir. Demokrasinin güçlenmesi adına basına sahip çıkılarak, rahat bir ortamda görevini yerine getirmesi sağlanmalıdır. Eğitim Bir-Sen olarak basının ayakta durması noktasında elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. İş dünyasıyla birlikte vatandaşlar olarak hepimiz basını desteklemeliyiz. Basın hepimiz için gereklidir. Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı Konya basınına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.    

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.