Her Cumartesi farklı bir sohbet

Her Cumartesi farklı bir sohbet

Engelliler artık toplumun diğer fertleri gibi her türlü sosyal ve kültürel alanda da karşımıza çıkıyor.

Birçok engelli, kendilerine verilen imkanlar doğrultusunda çarşıda-pazarda dolaşıp, organize edilen etkinliklere katılıyor. Bunların yanı sıra engellilere yönelik ayrıca etkinliklerde düzenleniyor. Genelde Kültürpark içerisindeki lokallerinde toplanan engelliler, burada güzel bir sohbet ortamı oluşturuyor. Hayırsever bir işadamının her Cumartesi engelliler için organize ettiği etliekmek günleri de engellilerin sosyal etkinliklerinden bir tanesi. Konyalı hayırsever işadamı organizasyonunda buluşuna engelliler Cumartesi günlerini dolu dolu geçiriyor. Cumartesi günleri yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler veren Engelli Gökhan Yayla, Cumartesi gününün engellilerin toplanma günü olarak belirlendiğini, her Cumartesi Kültürpark içerisindeki lokalde toplandıklarını dile getirdi. Yayla, “Her Cumartesi burada toplanıyoruz. Sohbet ediyor, kaynaşıyoruz. Saat 12.30’da burada toplanmaya başlıyoruz. Hayırsever bir abimiz bizim için etliekmek yaptırıyor. Yemeğimizi yiyoruz. Sadece yemek organizasyonu değil yaptığımız. Bir tane de hocamız var. Hocamızda her Cumartesi burada bizi dini farklı bir konuda aydınlatıyor” dedi.
100 KİŞİYE ULAŞIYORUZ
Cumartesi günleri toplanan kişi sayısının 100’e kadar ulaştığını ifade eden Yayla, “Müsait olan tüm arkadaşlarımız buraya geliyor. Biz engelliler olarak sadece belli bir günlerde değil müsait olduğumuz günlerde de burada toplanıyoruz. Normal vatandaşlar nasıl kafelerde, kahvehanelerde vakit geçiriyorsa, bizde burada çay içiyor, sohbet ediyoruz. Bizlerde hayatın her alanından bir parça da olsa yararlanmaya çalışıyoruz. Bizim tek isteğimiz belediyelerin bizlerin önündeki fiili engellere müdahale etmesi. Bizim için zor olanların değil, kolay olanların kullanılmasını istiyoruz. Bizim tek arzumuz bu” diye konuştu.
Cumartesi etkinliklerinin engelliler açısından motive edici olduğunu aktaran Yayla, buradaki sohbet ortamının engelli vatandaşları stres ortamından uzaklaştırdığını kaydetti. Uygulamanın 4. yılına ulaştığını belirten Yayla, birliktelik açısından bu programların aksatılmadan yapılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Yayla, müsait olan tüm engellilerin Cumartesi günü düzenlenen etkinliği katılmaları yönünde tavsiyede bulundu. 

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.