Hep dosdoğru yolu gösterdi

Hep dosdoğru yolu gösterdi
Kızıltan, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakanın hayatı boyunca doğru yoldan ayrılmadığı ve 40 yıl önce ne dediyse 40 yıl sonra da aynısını söylediğini belirtti
Milli Görüş hareketine 1969’dan itibaren hizmet eden Ömer Kızıltan, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca doğru yoldan ayrılmadığı ve 40 yıl önce ne dediyse 40 yıl sonra da aynısını söylediğini belirtti.
Milli Görüş hareketinin içinde 18 yaşından itibaren bulunan Ömer Kızıltan, D8’nin kurucusu, 54. Hükümetin Başbakanı, SP Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la ilgili önemli hatıralarını anlattı. 16 Ekim 1969 seçimlerinin arifesinde Konya’da merhum Erbakan Hoca’ya ev sahipliği yapmak şerefine nail olduğunu ifade eden Ömer Kızıltan, 18 yaşında bir genç olarak siyasetin kendi için o gün başladığını kaydetti.
EN BÜYÜK ÂLİMLERDEN BİRİYDİ
Kızıltan, “Erbakan Hocamızın Konya’dan bağımsız milletvekili adayı olmasına, Tarla Mahallesi, Hastane Caddesi, NO:7’deki Kızıltan Apartmanı’nın teras katında karar verildi. Biz de 4. katta kalıyorduk. 10 dairelik o apartmanın hepsinde bizim akrabalar oturuyorlardı. Erbakan Hoca’nın Odalar Birliği Başkanlığından polis zoruyla atılmasından sonra Konya Ticaret Odası Odalar Birliği temsilci olarak Tayyar Çoktosun ve Halis Bağrıaçık, kendisini Konya’ya getirdiler. Binanın 5. katının toplantı yapıldı. Hocamızı ilk defa bu toplantıda tanıdım. Kendisinden ilk şunu dinledim. Memlekette yapılacak çok işler var. Bilim adamı olarak denedim fakat mümkün olmadı. Ayrıca kendisi dünya üzerinde maddi ve manevi olarak en büyük alimlerinden biridir. Odalar Birliği Genel Sekreteri oldum yine mümkün olmadı. Odalar Birliği Genel Başkanı oldum yine Muvaffak olamadım dedi ve düşüncelerini gerçekleştirmek için tek yolun siyaset olduğunu dile getirdi ve siyasete onun için girmek istediğini anlattı” dedi.
4 SAATLİK KONFERANSI KONYA’DA YANKI UYANDIRDI
Merhum Erbakan Hoca’nın Konya’dan bağımsız olarak aday olduktan sonra Konya’da tanıtım çalışmalarına başladıklarını aktaran Kızıltan, o günleri gözleri dolu olarak şu şekilde anlattı: “Alâeddin Caddesinde Manav Pastanesi üzerinde Manav Düğün Salonu’nda bir konferans verdi. Konferansın konusu ‘Modern İlim ve İslam’. Biz İmam Hatip Okulu, Yüksek İslam Enstitüsü talebeleriyle birlikte ilmi çevreyi oraya davet ettik. 4 saat konferans verdi. Hiçbir kitaba bakmadan, not almadan bütün ilimlerin Müslümanlardan ve İslam’dan alındığını izah etti. Bu Konya’da büyük yankı uyandırdı. Bu konuşması kitap haline getirildi.. Bu beni çok duygulandırmıştı. Ben imam hatip okulu mezunu olmama rağmen duymadığın birçok hadisi Hocamdan duydum. Çünkü Hocam 2 ciltlik Ramuz-el Hadis’deki 8 bin hadisi ezber biliyordu. O bakımdan Hocamla iftihar ediyorum. 27 Şubat 2011 saat 11.40 hocamızın aramızdan ayrıldığına sebep olan vakittir. Ama bütün mesele şu Hocamızın öldüğüne inanmıyorum, çünkü âşıklar ölmez. Fikirleri ölmez, kıyamete kadar ölmeyeceğine de inanıyorum. Vazifesini yapmıştır.” Kızıltan, 16 Ekim 1969 seçimlerini kazandıktan sonra Erbakan Hoca’nın Konya’dan ayrılacağı gün ikindi namazı kıldıklarını ve namazdan sonra Hoca’nın ‘Yarabbi Necmettin kuluna bu vazifeyi verdin beni muvaffak kıl’ diye dua ettiğini de ifade etti.
HAYATI BOYUNCA DOSDOĞRU YOLU GÖSTERDİ
Bugün birçok sanayi tesisinin, ağır sanayi hamlesinin, savunma sanayinin Erbakan Hoca’nın eseri olduğunun altını çizen Kızıltan, şöyle konuştu: “Bunun nedeni istikametten ayrılmamasıdır. 40 yıl önce ne söylediyse kırk yıl sonra da aynı şeyi söyledi. Hacıveyiszade Hazretleri, ‘Biz keramete memur değil ama istikamete emrolunduk’ diyor. O bakımdan Hocamız ‘hep istikamet, hep istikamet’ dedi. Hz. Peygamber (S.A.V.)’nin yolundan hiç ayrılmadı” “Yeni bir Türkiye yeni bir dünya projesi 1,5 milyar İslam âleminin hatta 6 milyar insanlığın kurtuluşuna sebep olacak görüştür” ifadesini kullanan Kızıltan, “O bakımdan Hocamızı hiç unutmayacağız, hocamızı her zaman önümüzde rehber olarak göreceğiz. O bir liderdi. Genel başkan diye kabul etmiyorum o bir liderdi. Cenazesine 60’a yakın ülkeden temsilcinin katılmasının bunun göstergesidir. Bu şerefe başka bir lider nail olamazdı. Hak edebilmek önemli. Hocam hak ettiği için Milli Görüş kıyamet sabahına kadar devam edecek. Cenabı hak ahrette Hocamızla beraber kılsın. Peygamberimizin kıymetini bilemedik ki ondan sonra gelen Allah’ın bütün veli kulları, büyük idareciler, Selçuklular, Osmanlılar hep öldükten sonra kıymeti bilindi. Erbakan Hocamızın kıymetini Milli Görüş hareketi içinde bulunanlar hep bildi fakat insanlık âlemi onun kıymetini vefat ettikten sonra anlamaya başladı” dedi.
YAPTIKLARI TARİHİN ŞEREFLİ SAYFALARINA GEÇTİ
Ömer Kızıltan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadeleci ve disiplin yönünü ise şu hatırayla anlattı: “Bağımsız olarak Konya’dan aday olmasına karar verdikten sonra kütüphaneden Konya Haritası getirdim. Üzerinde programlar çizilmeye başlandı. Katılacak arabaların plakaları, isimleri, hatipler yazıldı ve Hocam bunları deftere yazarak cebine koydu. Ertesi gün yoklama yaptığında biri eksik olsun hemen hesap sorardı. Çünkü bizim teşkilatlarda herkes hesap verecek. Devlet başkanı da, mahalle temsilcisi de sandık görevlisi de hesap verecek. Bağımsız adayken 42 bin aday sandık görevlisi kartı dağıttık, resmi çıkan oy sayısı 42 bin o gün üç milletvekili çıkaracak sayı. Bunun için üye kaydına ve sandık müşahidine önem verirdi. Bu da neticeyi çalışmaları takip etmesiyle elde etti. Bunu da hiçbir siyasetçi kolay kolay yapamaz. Hayatı boyunca zor bir imtihan verdi. Her Müslüman’ın bu imtihanları kazanması zordur. 28 Şubat sürecini de başarıyla kazandı. Hepsi tarihin şerefli sayfalarına geçti. Kimse Hocam şunu şöyle yapmasaydın diyemedi, diyemeyecek zaten. Herkes yaptığına pişman olup bir daha dönmese. Buna tövbe-i nasuh diyoruz. Dinimiz inancımız da böyle. Yoksa bizi dışarıdan gelip başkası kurtaracak değil. Onu baştan sona okumamız gerekiyor. Allah resulünün en güzel hikmetidir. Onun için bugün ne yaptıysa onu yapalım kâfi. Güreşçi mindere çıkışından belli olur. Öyle oturup ağlamak. diz dövmek, saçları yolmakla kurtulmayız. Daha fazla çalışarak kurtuluruz. Bütün mesele bu. Büyük kongrenin en iyi karana vereceğine inancındayım. Cenazede bunun sözünü verdi, milyonlar. İnşallah hocamızın düşüncelerini kucaklayan bir genel başkanla Milli Görüş mücadelesine devam edecektir.”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.