Hdp’li Altan Tan’dan Akp’li Kürt Vekillere ‘ortaya Çıkın’ Çağrısı

Hdp’li Altan Tan’dan Akp’li Kürt Vekillere ‘ortaya Çıkın’ Çağrısı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde sık sık “Benim 75 tane Kürt milletvekilim var” ifadelerini kullandığını söyledi. Tan, söz konusu vekillere "Sizler neredesiniz? Bugün...

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde sık sık “Benim 75 tane Kürt milletvekilim var” ifadelerini kullandığını söyledi. Tan, söz konusu vekillere "Sizler neredesiniz? Bugün ortaya çıkma zamanıdır." diye seslendi.

HDP Diyarbakır Milletvekili AltanTan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu'nun yeniden şekillendiğini, özellikle Kürt siyasetinin değiştiğini ifade etti. Tan, Kürt sorunun çözümünün artık bekletilemeyeceğini belirterek, "Acilen Ortadoğu'daki Kürtleri de kapsayacak şekilde tatminkâr bir Kürt politikasına ihtiyaç var" dedi. AKP içindeki Kürt asıllı milletvekillerin bugün iradelerini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Tan, bu milletvekillerin dörtte üçünün 2015 seçimlerinde tekrar seçilemeyeceğini iddia etti. "Tarih önünde, millet önünde, vicdanlar nezdinde hepsinden de önemlisi Cenab-ı Allah’ın adaletinin önünde ‘ben üzerime düşeni yaptım’ diyebilmek için bugün konuşma zamanıdır. Bugün, ortaya çıkma zamanıdır. Gelin, AKP’deki 75 Kürt milletvekili sesinizi yükseltin.” diye konuştu. AK Parti'deki 75 Kürt milletvekiline seslenen Tan, bu milletvekillerinin siyasi kaygıları bir tarafa bırakarak çözüm için irade ortaya koymalarını istedi. Tan, Kürt milletvekillerinin, kendi bölgeleriyle ilgili olarak bu kadar sessiz kalmalarına anlam veremediğini dile getirdi.

MHP’YE ÇAĞRI

MHP'nin çözüm sürecine ilişkin tavrını da eleştiren Tan, Kürt meselesinin çözümü ile ilgili gelen bütün projelere ilk tepki olarak "hayır" dediklerini savundu. Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunan Tan, "Bir Türk milliyetçisi olarak Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek istiyorsanız; sizin Ortadoğu ile ilgili projeniz nedir ve Kürtler bu projenin neresindedir?" diye konuştu.

‘BUGÜN BİRBİRİMİZE SÖVME GÜNÜ DEĞİL’

"Bizim hükümete söylediğimiz ‘arkadaş bırak artık mağrur inadı kim varsa konu komşu bu cenazeyi el birliği ile kaldıralım." şeklinde konuşan Altan Tan, "Bugün birbirimize sövme günü de değil. Yani ‘sen öyle dedin, ben böyle dedim, bakın nasıl madara olduk’. Valla hep beraber batıyoruz. Eğer bu gemi batıyorsa, su alıyorsa, yanlış bir yöne gidiyorsa ‘hükümet çok kötü yaptı, battı, madara oldu’ diye teselli olmanın da bir faydası yok. Neticede olan hepimize oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.