Hazinenin Sırrı kitabı okuyucularla buluştu

Hazinenin Sırrı kitabı okuyucularla buluştu

İlkokul Öğretmeni Veysel Issı, “Hazinenin Sırrı” isimli ilk kitabı çıktı. Kurgu roman olan Hazinenin Sırrı isimli kitapta Sille ilgili alıntılara da yer veriliyor

İlkokul Öğretmeni Veysel Issı, ilk kitabı Hazinenin Sırrı isimli kitabını çıkardı. Yazar Veysel Issı, kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi: “2019 yılı, Nisan ayında; Aydın ili, Sultanhisar ilçesi, Nysa Antik Kent kazı alanında çalışan işçiler, bir tablet bulurlar ve ekibin başı Profesör Ömer Dikmen’e verirler. Ömer Dikmen’de çantasına koyması için ekibinde çalışan Alman arkeolog Eloise Blume’e verir. Tabletin bulunmasını bekleyen, ekibe sızdırılmış Amerikan vatandaşı Norbert Harris, tabletin bulunduğunu Gümüş Hançer Tarikatı’na bildirir. Eloise Blume ve o sırada Aydın’a turistik gezi için gelen ve kazı ekibiyle aynı otelde kalan Baybars Atabey kaçırırlar.

KİTABIN TÜRÜ ve HEDEF KİTLESİ

Kurgu bir roman. Macera ağırlıklı olmakla birlikte içerisinde tarihi ve polisiye olaylar da mevcut. Belki bir aşk romanı değil fakat düzeyli bir aşk ilişkisi okuyucuyu sarıyor. Hikâye günümüzde geçmesine rağmen eskiden konuyla ilgili bölümleri, yaşandığı yıllara dönülerek yaşanmış gibi anlatmayı tercih ettim. Uzun soluklu bir şifre çözme olayını, heyecanını artırarak sonuna kadar sürdürdüm. Okuyucuyu sarıp içine çeken gizemli bir hikâye diyebilirim. Ortaokul öğrencilerinden başlayarak belirttiğim türleri seven herkesin sıkılmadan okuyabileceği bir kitap olduğundan, bütün okuyucuları hedef kitlesine katabiliriz.

KAHRAMANLARIMIZ KONYA’DA

Kahramanlarımız Baybars Atabey ve Eloise Blume, kitabın bir bölümünde(hikâye gereği) Konya’ya ve Sille’ye geliyorlar. Konya deyince hemen akla geliveren Mevlana ve Karatay Müzelerini, Akyokuş’u gezip Konya’mızın en meşhur yemeği olan etli ekmeği tadıyorlar ve nefesleri kesecek bir maceraya kaldıkları yerden devam ediyorlar.

ROMANDAN SİLLE İLE İLGİLİ ALINTILAR

Orta Cami’den, Karataş Camisi’ne ulaşmaları fazla zamanlarını almadı. Camiye yaklaşınca Eloise, “Ne kadar da önceki camiye benziyor.” dedi. Taş yapı önceki camiyle hemen hemen aynıydı. Buradaki camide öncekinden farklı olarak minare de vardı. İçeriye girince aynı huzur, aynı dinginlik… Ahşap direkler ve tavan burada da vardı. Eloise Sille köyünün içine bakınca karın yeniden yağmış olduğunu tahayyül etti. Üzeri karla kaplı yolda yalnız yürüyordu. Işıklar söndü birden. Uğultu ile esen rüzgâr, yerden kaldırdığı kar tanecikleriyle küçük bir hortum oluşturuyor, Eloise’in yüzüne doğru esiyordu. Gecenin karanlığında gelen kar taneleri bıçak gibi kesiyordu yüzünü. İliklerine kadar üşüdü. Pardösüsünün yakalarını daha sıkı kapatmak için, iki eliyle yapışmaya çalışınca, elleri birbirine değip dağıldı düşünceleri.”

adsiz-002.jpg

VEYSEL ISSI KİMDİR?

1970 yılında Konya ili, Beyşehir ilçesine bağlı Karaali Köyü’nde doğdum. İlkokulu köyümde, ortaokul ve liseyi İvriz Öğretmen Lisesi’nde bitirdim. Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizli Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldum. Lisansımı Sınıf Öğretmeni/Türkçe Öğretmeni olarak tamamladım. Rize, Yozgat ve Konya’da çeşitli okullarda sınıf öğretmenliği ve yöneticilik yaptım. Halen Konya, Selçuklu, Şükriye Onsun İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Evliyim ve iki çocuğum var.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.