Hazine 4 yeni ihale ile borçlanacak!

Hazine 4 yeni ihale ile borçlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 4 devlet tahvili ihalesi gerçekleştirme kararı aldı.

Bakanlık tarafından yayımlanan iç borç ihraç takvimine göre, 11 Mart Pazartesi günü düzenlenecek ilk ihalede, 13 ay (392 gün) vadeli, kuponsuz devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Aynı gün gerçekleştirilecek ikinci ihalede, 4 yıl (1407 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TLREF'e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı gerçekleştirilecek.

12 Mart Salı günü düzenlenecek ilk ihalede 6 yıl (2275 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli devlet tahvilin yeniden ihracı yapılacak.

Aynı gün gerçekleştirilecek ikinci ihalede, 10 yıl (3493) gün vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı olacak.

Tahvil Nedir?

Tahvil, yatırımcının devlet veya kurumsal işletmelerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirli bir süre boyunca değişken ya da sabit faiz oranlarıyla borç verdiği ve vade sonunda faiz aldığı araçtır. Yatırımcı, tahvil sahibi olarak, borç verdiği kuruluşun belirli bir dönemde faiz ödemesini alır ve vade sonunda ise başlangıçta yatırım yapılan miktarı geri alır. Tahviller, genellikle devletler veya büyük ölçekli şirketler tarafından ihraç edilir.

4 YABANCI BANKAYA BORÇLANMA YETKİSİ

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanlığı, resmi internet sitesinde 4 yabancı finans kuruluşunu yetkilendirerek borçlanmaya gideceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2034 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün BBVA, Citi, Goldman Sachs ve Morgan Stanley’e yetki vermiştir. İfadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.