Hayvan pazarı 25 şubata kadar kapatıldı

Hayvan pazarı 25 şubata kadar kapatıldı

Aksaray'da ahırlarda yapılan denetimlerde bazı ahırlardaki hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Hayvan pazarı 25 Şubat'a kadar kapatıldı.

Aksaray merkezde şap hastalığı ile ilgili ahır denetimleri yapan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kontrollerde hayvan pazarına yakın birkaç ahırdaki hayvanlarda şap hastalığı olduğunu belirledi. 
Hastalığın görüldüğü ahırların hayvan pazarına yakın olması nedeniyle hastalığın pazara gelen hayvanlara yayılmasının önlenmesi için çalışma başlatan yetkililer, ahırları karantinaya aldı. Valilik Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu da hastalığın yayılmasının önüne geçmek için hayvan pazarının tedbir amaçlı olarak kapatılmasını kararı aldı. Tarım İl Müdürü Recep Öztorun, şap hastalığının rüzgar ve diğer etkilerle yayılabildiğini belirterek, pazarın 25 Şubat'a kadar önlem olarak kapatıldığını söyledi. Öztorun, yaptığı açıklamada, ''Hastalığın görüldüğü ahırlar karantinaya alındı. Ekiplerimizin ahır denetimleri devam edecek. Şap hastalığı konusunda da vatandaşlar uyarılarak, hayvanlarda hastalık belirtileri görüldüğünde Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine veya veterinerlere bilgi verilmesini istiyoruz. Hayvan giriş çıkışları kontrol altında tutuluyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.