‘hayalime Okuma Salonu İle Kavuştum’

‘hayalime Okuma Salonu İle Kavuştum’
Mersin’in Tarsus İlçesinde Tarsus Eğitimciler Kültür ve Yardımlaşma Derneğine (TEDER) bağlı Zarife Bozdağ Okuma Salonu'nda eğitim görüp Anadolu öğretmen lisesini kazanan 9.

Mersin’in Tarsus İlçesinde Tarsus Eğitimciler Kültür ve Yardımlaşma Derneğine (TEDER) bağlı Zarife Bozdağ Okuma Salonu'nda eğitim görüp Anadolu öğretmen lisesini kazanan 9. sınıf öğrencisi Başak Özeyranlı hayaline okuma sonu ile kavuştuğunu söyledi.

Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Tanıtım toplantıları Tarsus İlçesi’nde 4 kamu kurumu ve 7 sivil toplum örgütü tarafından hazırlanan toplam 11 projenin imza töreni ile devam etti. 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tarsus Eğitimciler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin tarafından açılan okuma salonlarında eğitim gören maddi imkansızlıkları nedeni ile dershaneye gidemeyen, özel ders alamayan öğrencilere yönelik yapılan ‘Rengarenk’ projesinin 80 bin TL değerindeki çekini okuma salonu öğrencilerine verdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu törende yaptığı konuşmada her şeyin insan için olduğunu belirterek, “İnsanlara dokunmadığınız, sıkıntısını gidermediğiniz, yoklukta ve darda yanında olmadığınız zaman rahat olmanız, görevimi yaptım demeniz mümkün olamaz. İnsanımıza fırsat eşitliği sunmak, yanında olmak zorundayız. Amacımız ve hedefimiz, maddi imkansızlık nedeniyle dershaneye, özel kursa gidemeyen fakat fırsat verildiğinde önemli başarılar elde edip, geleceğin büyük Türkiye’sine katkı koyacak gençlere fırsat vermektir.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Başak Özeyranlı ise, “Biz 5 kardeşiz, ailemin maddi durumu iyi olmadığı için geçen yıl dershaneye gidemedim. Fakat karşıma okuma salonları çıktı. Geçen yıl 8. sınıfta okuma salonunda sınavlara hazırlanarak benim için hayal olan Anadolu Öğretmen Lisesini kazandım. Hayalime okuma salonu ile kavuştum. Okuma salonlarında bizim gibi öğrencilere destek veren ve okuma salonlarının açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.