Havacılıkta büyük kriz: Bilet ücretlerinin iade faturası ağır oldu

Havacılıkta büyük kriz: Bilet ücretlerinin iade faturası ağır oldu

Koronavirüs nedeniyle havacılık sektörünün eşi benzeri görülmemiş bir şekilde durma noktasına gelirken daha önce satılan bilet ücretlerinin iade faturası ise ağır oldu.

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs havacılık sektörünün eşi benzeri görülmemiş bir şekilde durma noktasına getirdi. Daha önceden satılan 35 milyar dolarlık bilet ücretlerinin iadesi konusunda şirketlerin zor durumda olduğu belirtiliyor. 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA'nın yeni analizi, Covid-19 krizinin tetiklediği ağır faturanın havayollarına ait nakit rezervlerinin 30 hazirana kadar 61 milyar dolara kadar düşebileceğini gösteriyor. Ayrıca ilk çeyrek için 39 milyar dolar net zarar açıklanması bekleniyor.

Süregelen maliyetlere ek olarak, havayolları, hükümetlerin seyahatler üzerindeki kısıtlamasından dolayı daha önce satmış oldukları biletlerin iadelerin de de zorlanmalarına sebep oluyor.

Brezilya, Kanada, Kolombiya ve Hollanda, havayolu şirketlerinin yolcularına nakit para iadesi yerine seyahat kuponları sunmalarına izin vererek havayolu şirketlerine yardım etmeye çalıştılar.

Airport'ta yer alan habere göre, Kenya Airways ise hayatta kalmak için hükümeten nakit yardımı talep etti. Hemen hemen tüm personel kategorilerinde de ücret kesintisi yapıldı.

Uganda Havayolları hava sahası kapatıldıktan sonra yeni bölgesel rotalar açma planlarını durdurdu. Ruandair de filosunu yere indirerek uçuşlara ara verdi.

IATA’nın genel müdürü Alexandre de Juniac acil müdahale yapılmazsa sektörün nakit pozisyonunun güvencesiz olacağını belirtti.

IATA, Kolombiya, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Avustralya, Çin, Yeni Zelanda ve Norveç gibi ülkeler tarafından açıklanan sektöre yönelik yardım tedbirlerini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.