Hatanın bedeli ağır oldu! Migros kapatıldı
Gaziantep Şahinbey Belediyesi, tarihi geçmiş ürün satan Migros şubesine kapatma cezası vermişti. Migros, Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan kapatma kararına karşı mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı aldırarak, konuyu hukuki alanda çözmeye çalıştı. Ancak mahkeme, belediyenin kararını haklı bularak, marketin kapanma süresinin tamamlanmadığı için tekrar kapatılmasına hükmetti.
TAHMAZOĞLU’NDAN AÇIKLAMA: SAĞLIK KONUSUNDA TAVİZ YOK
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, "Şahinbey Belediyesi olarak her zaman esnafımızın ve halkımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İyi niyetle çalışan esnaflarımızın her zaman arkasındayız. Ancak halkımızın sağlığını riske atan, bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürün satan işletmelere asla göz yummayacağız. Bu konuda daha önce de ifade ettiğimiz gibi, meclisimizden aldığımız karar doğrultusunda bu tür işyerlerine ilk tespitte 3 gün, ikinci tespitte 7 gün süre tanıyacağız. Üçüncü tespitte ise kesinlikle faaliyetlerine son vereceğiz," dedi.
DENETİMLER VE ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN KARARLILIĞI
Denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirten Tahmazoğlu, "Zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler sonucu yaklaşık 800 işyeri kontrol edildi. Bu denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iki zincir marketi 3 gün süreyle kapattık. Bu marketlerden biri olan Migros, belediyemizin aldığı bu kararın yanlış olduğunu savunarak mahkemeye başvurdu. Mahkeme, dosyayı inceledikten sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi ve marketin tekrar açılmasına karar verdi. Ancak Şahinbey Belediyesi olarak gerekli tüm belgelerle mahkemeye başvurduk ve mahkeme, belediyemizin kararının doğru olduğuna kanaat getirdi. Bu doğrultuda, Migros marketi kalan süreyi tamamlamak üzere yeniden kapatıldı," diye ekledi.
TAHMAZOĞLU’NDAN SONRAKİ ADIMLAR İÇİN UYARI
Başkan Tahmazoğlu, "Halkımızın beklentisi doğrultusunda, bağımsız Türk yargısının verdiği kararla kapatma kararımız tescillenmiş oldu. Bu bağlamda, son kullanma tarihi geçmiş bozuk ürün satan işyerlerine karşı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tür işyerleri, bu davranışlarını en az 10 kere düşünsünler. Asla müsamaha göstermeyeceğiz ve denetimlerimizi kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.
SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI: SAĞLIK KONUSUNDAKİ HASSASİYET VURGUSU
Şahinbey Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "Bir zincir marketin ilçemizdeki şubesine yapılan denetimde, son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edildi ve 3 gün süreyle kapatıldı. Market yönetimi yürütmeyi durdurma kararı alarak mahkemeye başvurdu. Mahkeme, sunduğumuz delil ve gerekçeleri kabul ederek bizi haklı buldu ve belediyemizin kararını onayladı. İlçemizde ticaretin ve istihdamın artmasını çok önemsiyoruz ancak tek kırmızı çizgimiz, halkımızın sağlığı. Son kullanma tarihi geçmiş ürün satan her kim olursa olsun, gereğini yapmaya devam edeceğiz."
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.