Hastane bahçesinde dua için çorba dağıtıyor!

Hastane bahçesinde dua için çorba dağıtıyor!

Sergilediği anlamlı davranış ile Konyalılar'ın gönlünü fetheden Lokman Yıldız, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri bedava çorba ve ekmek dağıtmaya devam ediyor

Konyalılar, aslen Cihanbeyli doğma büyüme ise Konya'lı olan Lokman Yıldız'ı sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğrafları ile tanıdı. İlk başta Otogar civarında ardından da Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde hasta ve yakınlarına bedava çorba ve ekmek dağıtan Yıldız, insanların hayır dualarını alıyor. Özellikle son 2 aydır kendisini bu gibi hayır işlerine adayan Yıldız, sabahın erken saatlerinde kendi arabası ile hastanenin önüne gelerek; eşine kendi elleri yaptırdığı çorbayı vatandaşlara dağıtıyor. Yıldız, vatandaşlar çorbayı soğuk içmesin diye de çorbayı sürekli küçük tüpte ısıtıyor. Arabasının yanına küçük tabureler de koyan 55 yaşındaki Lokman Yıldız, 7'den 70'e herkese çorbasını yediriyor.

img_5375.jpg

YAZIN LİMONATA KIŞIN ÇORBA

Merhaba Gazetesi'ne konuşan 58 yaşındaki Lokman Yıldız, böyle icraatlere neden önem verdiğini anlattı. 2 aydır bedava çorba ve ekmek dağıttığını ifade eden Yıldız, "Emekli oldum. Kendimi sadece Allah rızasına verdim. Yazın limonata kışın ise çorba dağıtıyorum" dedi. Bir insan için en önemli artının merhamet olduğunu ifade eden Yıldız, "İmkânı olan böyle şeyler yapmalı. Bu tarz olaylar, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği de güçlendiriyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri hastanenin önüne geliyorum. İlçelerden, çeşitli bölgelerden hastaneye gelenler oluyor. Onlara yaptığımız çorbaları dağıtıyorum. Çorbayı eşim yapıyor. 4 çocuğum var. Hepsi de bu konuda bana ciddi destek veriyorlar. Takdir ediyorlar" şeklinde konuştu.

img_5368.jpg

20 LİTRE ÇORBA DAĞITIYORUM

2 ay içinde çeşitli insanlarla karşılaştığını belirten Yıldız, takdir edenler kadar; kendisine kötü söz söyleyenleri duyduğunu da aktardı. Kötü sözlere kulak tıkadığını ve niyetinin halis olduğunu kaydeden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "5'te kalkıyorum. Sabah namazını kılıyorum. 7 gibi buraya geliyorum. Eşim de benimle birlikte kalkıyor ve hemen çorbayı yapıyor. Hava soğuk olsa da Allah, mükafatını verecektir. Günde 20 litre çorba yapıyoruz. Bardakla ikram ediyorum."

ÇORBA BİTİNCE EŞİMİ ARIYORUM

Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediye başkanlarına seslenen Lokman Yıldız, "Ben isterim ki bütün hastanelerin önünde ve işlek yerlerde yapılsın. Belediyelerimizin imkânı var.  Yardımlaşma bizim kültürümüzde de var. Cömert olmak çok güzel birşey. Hayır duası almak çok önemli. Çorbayı bitirince çok mutlu oluyorum. Eşimi arıyorum. 'Hanım, çorba bitti. Kahvaltıyı hazırla ben geliyorum' diyorum. Eve huzurla gidiyor, kahvaltımı yapıyor ve yatıyorum. Dünyaya çalıştığım yeter şimdi olduğu gibi bundan sonra da ahirete çalışacağım" açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum