Hasan Özyurt: Dünyayı gençlerin ayağına getirebiliriz 

Hasan Özyurt: Dünyayı gençlerin ayağına getirebiliriz 

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Hasan Özyurt'un yazısı şu şekilde: 

Dünyayı Gençlerin Ayağına Getirebiliriz 

Ülkemiz ekonomiden adalete pek çok konuda zorlu bir sürecin içinden geçiyor. Son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantılar biz gençlerin sorunlarını da sorumluluklarını da arttırmaktadır. Fakat böylesi zor zamanlarda gençlik sadece seçim gündeminin bir parçası olarak görülmektedir.

 

Herkes gençleri ikna etmek istiyor. Onların oyunu alarak ve enerjisini kullanarak güç devşirmeyi, siyasi fayda sağlamayı hedefliyor. Fakat gençlerin oyunu kazanmayı önemseyenlerin aynı iştiyakla gençlerin dertlerini dinleyip çözüm üretmek için çabaladıkları söylenemez. Aksine şimdilerde genç işsizlik rekorlarının kırıldığı ülkemizde gençliğin hevesi kırılıyor. Heyecanı kayboluyor.

 

Öyle ki tarım ve sanayi alanlarında geniş istihdam imkanlarına sahip Konyamız da bile genç işsizlerin oranı her geçen gün artıyor. İş bulabilen gençlerin pek çoğu da aldıkları iyi eğitime rağmen ucuz emek muamelesi görüyor.

 

Yapılan araştırmalara göre ülkemiz gençlerinin %76’sı yurt dışında yaşamanın hayalini kuruyor. Gençlik ümidi kendi ülkesinde değil başka ülkelerde arıyor. Genç işsizlik rakamlarını peşi sıra beyin göçü rakamları takip ediyor. Son veriler ülkemizde diplomalı göç oranının %42 oranında arttığını gösteriyor.

 

Özellikle eğitim ve iş bulma imkanları anlamında dünyayı gençlerin ayağına getirebilmeliyiz. Bunu da ancak hukuk ve güven ile sağlayabiliriz.

 

Türkiye ancak gençlerin kendini özgürce ifade edebildiği bir ülke olursa ekonomik olarak kalkınabilir. İfade özgürlüğü ile ilgili sorunlar en çok gençleri etkilemektedir. Başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada gençlerin kendisini ifade edebilme ihtimali bir hayal, bu ihtimalin muhtemel sonuçları ise korkulu bir rüyaya dönüşmüş durumdadır. Bu durum gençlerin siyasete katılımını da olumsuz anlamda etkilemektedir.

 

Ülkemiz ve Konyamız da faaliyet gösteren gençlik yapılanmalarının pek çoğu gençlerin kendi gelecekleriyle ilgili politikalarda etkin rol almalarını değil gençliğin enerjisini ve heyecanını kullanmayı hedeflemektedir.

 

Maalesef yıllardan beri ülkemizde ama bilhassa Konyamız da gençlik siyaseti, slogan atmaktan ve bayrak asmak ibaret görülmektedir. Bu vahim durumun aksine siyasetin amacı gençlere söz söyleyebilecek kürsüyü açmak olmalıdır. Bu yegâne amacın gerçekleşmesi gençlerin yan kol faaliyetlerinden ibaret bir siyaset anlayışına mahkûm edilmesiyle mümkün değildir. Gençleri yan kol faaliyetlerine mahkûm edenler gençliğe; “Siz ötede oynayın kendi kendinize” demektedir ve gençlerin ekonomiden, eğitime, hukuktan güvenliğe ülkemiz ve şehrimiz için önemli olan süreçlerde söz sahibi olmalarına engel olmaktadırlar.

 

Geçtiğimiz günlerde kongremiz vesilesiyle şehrimiz de misafir ettiğimiz genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın da ifade ettiği gibi; DEVA partisi gençlerin yanında değil gençlerin öncülüğünde siyaset yapmaktadır. Gençlik siyasetimizin kalbidir.

 

DEVA partisi gençlik politikaları olarak hedefimiz: insan hakları, demokrasi, adalet gibi ilke ve değerlerin fikri mücadeleyi ön plana çıkaran, istişareyi siyasetin merkezine alan bir anlayışla savunusudur ve gençleri tanımlamaktan çok tanımaktır. Bu amaçla tüm genç arkadaşları partimize davet ediyor ve diyoruz ki: Gelin tanış olalım, gelin ülkemizin ve Konyamızın dertlerine deva olalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.