Hasan Kılca, “340 bin kişinin emanetini taşıyoruz”

Hasan Kılca, “340 bin kişinin emanetini taşıyoruz”

Karatay'da 340 bin kişinin emanetini taşıdıklarını ve sorumluluklarının farkında olduklarını aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bir vebal taşıdığımızı biliyoruz. Bizim için en iyi ödül, ilçemizdeki hemşehrilerimizin gönlüne girmektir” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İsmil Termal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla 2020 yılı projeleri ve yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılını 8 başlık altında değerlendiren Kılca, “Karatay Belediyesi olarak faiz giderimiz 0 TL. Belediyede 30 yıldır kredi kullanılmadı, kullanmamaya da devam edeceğiz. Türkiye'nin borçsuz belediyelerinden birisiyiz. 340 bin kişinin emanetini taşıyoruz. Bu veballe çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

2-4.jpg

İLK TEMELİ EĞİTİMLE ATTIK

Karatay Belediyesi olarak marifetlerinin Karatay'ı mutlu yarınlara kavuşturmak olduğunu söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bizim için asıl başarı, hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmak” dedi. “Bizim için en iyi ödül, tüm Karataylıların gönlüne girmektir” diyen Kılca, şunları kaydetti: “Karatay için çalışmak, her şeye değer. İlk olarak eğitimden başlamak istiyorum. Göreve geldiğimizde ilk temeli eğitimle attık. Eğitimi önemsiyoruz. Bilimle alakalı çok önemli yatırımlarımız olacak. Karatay'daki çocuklarımıza destek verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var. Gençlik noktasında ciddi potansiyeli olan bir ilçeyiz. Gençlere her türlü desteği vereceğiz.”

2-2.jpg

506 BİN 429 AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİK

Karatay Belediyesi olarak çevreyi ve yeşili çok önemsediklerini ifade eden Kılca, “Karatay'daki tüm parklarda, tesislerde, atölyelerde ve binalarda tükettiğimiz enerji miktarı kadar enerjiyi de güneşten karşılıyoruz. Sıfır Atık Eylem Planı hazırladık. Karatay'ın her bir noktasına geri kazanım, atık noktaları yerleştirdik. Bu çevreci adımlar sayesinde 506 bin 429 ağacın kesilmesini önledik. 112 bin 740 metreküp su israfını önledik. Yeşil, Karatay'da özlenen bir şey. Dönüşümü tamamlanmış veya dönüşüm çalışması bitmeye yakın noktalarda yeşil bantlar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KILCA MÜJDE DİYEREK DUYURDU

Karatay'ın en önemli başlığının Kültür ve Turizm olduğunu dile getiren Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, Konya'ya gelen turistlerin birden fazla gün şehirde konaklamasını amaçlıyoruz. Bu sebeple Karatay'da cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Mevlana etrafı, yeni yaşam alanı olacak. Cazibe merkezleri oluşturacağız. Konya için en önemli değerlerden biri de İsmil Termal Tesisi oldu. Tesisimize inanılmaz bir ilgi var. Tesisle ilgili buradan bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. İsmil Termalin yanı başına 120 yataklı yeni bir otel inşa edilecek. Yeni otelde olimpik yüzme havuzu, çocuk eğlence alanları ve aquapark da yer alacak.”

2-1.jpg

10 BİN KİŞİNİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK AŞEVİ KURULACAK

İlçede sportif faaliyetlerin artırılmasına yönelik de çalışmalarının olduğunu söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay'da spor okulları açtığını, binin üzerinde çocuğa ve gence spor yapma imkânı sunduklarını belirtti. Yetenekli sporcuların tespit edilip, bu sporcuların kulüplere kazandırılmasını amaç edindiklerini kaydeden Kılca, “Tüm okullara da halı saha sözü verdik. İlçemize 30 yeni halı saha daha kazandıracağız” diye konuştu. Karatay'da sosyal yatırımların da çıtasının yükseltildiğini vurgulayan Kılca, “Seçim öncesi sözümüz vardı. İlçemize birçok tesis kazandırmaya karar vermiştik. Göreve gelir gelmez, ekibimizle birlikte 80 mahallemizi gezdik. Gezilerde mahallelerin istek, talep ve varsa şikayetlerini dinledik. Planlamalarımızı da gelen talep ve istekler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bugün Karatay'da merkeze uzak mahallelerde bile yapımı devam eden tesislerimiz var. İlçemizde güzel bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Toplamda 10 bin kişinin ihtiyacına karşılık verebilecek bir Aşevini Karatay'a kazandıracağız. Bugün uzak mahallelerimizde tatlı su sorunumuz da kalmadı. Tüm köylerde tatlı su içiliyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KILCA: KİRACIMIZA DESTEK ÇIKACAĞIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafa destek vereceklerini de açıkladı. Başkan Kılca, belediyenin kiracısı olan esnaflara destek vereceklerini belirterek, “Belediyemizin kiracısı olan esnafımızdan ya ücret almayacağız ya da indirime gideceğiz” dedi.

2-3.jpg

KARAKULAK VE KUMKÖPRÜ'YE İKİ YENİ TOKİ PROJESİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karakulak ve Kumköprü'de Toplu Konut projesi yürütüleceğini belirtti. Kılca, Karakulak Toplu Konut projesinin 27 bin 53 metrekarelik alan üzerine 33 bin 816 metrekare inşaat sahasında yapılacağını belirtti. Kılca, Sosyal konut projesinde 18 bin 950 metrekare yeşil alanın yer alacağını aktardı. Projenin 11 bloktan oluşacağını kaydeden Kılca, proje içinde 252 adet daire ile 8 adet işyerinin de bulunacağını belirtti. Kumköprü Toplu Konut Projesinden de bahseden Kılca, şunları kaydetti: “Toplamda 26 bin 573 metrekarelik alan üzerine yapılacak sosyal konut projesi 39 bin 859 metrekare inşaat sahasında uygulanacak. Projede 3 farklı boyut ve yerleşim düzenine sahip toplam 312 adet daire yer alacak.”

VATANDAŞLARIMIZDAN DUALAR ALIYORUZ

Karatay Belediyesi tarafından Çölyak Hastaları için özel olarak üretilmesi gereken glutensiz ekmeklerin “Karatay Glutensiz Ekmek Büfeleri”nde satışının sürdüğünü de hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’daki tüm Çölyak hastalarının ekmek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede üretim yapıyoruzç. Konya ve çevre illerden gelecek talebe göre üretimin yanı ürün çeşitliliğini arttırabiliriz. Tesisimizde üretim kapasitesini artırmak için yenilikler yapacağız. Bugün sadece Türkiye'de değil, yurt dışından da glutensiz ekmek ve ürün talebi var. Doğrusu bu işe ilk başlarken hizmetimizin bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştik. Bu konuda vatandaşlarımızdan çok dua alıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KILCA MERHABA GAZETESİ'NİN SORUSUNU YANITLADI

Toplantının ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'in “Hava kirliliğinin en aza indirilmesi konusunda neler yapılacak” sorusunu da yanıtlayan Kılca, şunları belirtti: Karatay’daki hava kirliliğinin en aza indirilmesi için doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması ve kentsel dönüşümün hızlandırılması gerekiyor. Hava kirliliği Konyamızın büyük bir problemi maalesef. Karatay coğrafi konumu itibariyle şehrimizin kod olarak daha düşük bir mevkisinde kalması nedeniyle şehrimizdeki hakim rüzgarların bazı aylarda, esmemesi nedeniyle bu sorun zaman zaman artıyor. Doğal gazı kullansak sorun bitme noktasına kadar geliyor. Doğal gaz kullanımını ne kadar yaygınlaştırırsak, kentsel dönüşümü ne kadar hızlandırırsak hava kirliliği o kadar azalır. Şehrimizde hala kentsel dönüşüm bekleyen yerler var. Sokağında caddesinde doğal gaz geçtiği halde bağlatmayan bloklar vardı. MÇK kararlarına karşı vatandaşlar dava açtı. Bu dava belediyemiz lehine sonuçlandı. Doğal gaz altyapısı bir sitesinin önünden geçiyorsa doğal gaz kullanma zorunluluğu getirildi. Küçük evler ve meskenler var. Buralar hala kalitesiz kömür kullanmaya devam ediyor. MÇK kararları alınsa da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi denetimleri sürdürüyor. Karatay’da kokunun ve hava kirliliğinin nereden oluştuğuna dair Çevre İl Müdürlüğümüzce bir proje çalışması oluşturduk. İnşallah zamanla bu sorunu aşacağımıza ümit ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum