Hasan Ekici: Bir yılı geride bıraktık

Hasan Ekici: Bir yılı geride bıraktık

Siyasi partilerin Konya'daki il başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici'nin yazısı şu şekilde:

Bir Yılı Geride Bıraktık

Değerli Merhaba Gazetesi okurlarını saygı ile selamlıyorum. Kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçen Gelecek Partisi ülkemizin siyasi akışını değiştirdi. Yıllardır süregelen klasik muhalefet anlayışını kökten değiştiren partimizin Konya İl Başkanı olarak oldukça verimli bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bugün itibarıyla 31 ilçemizin 27’sinde ilçe teşkilatlarımız oluşmuş, kalan 4 ilçemizde ise atamalar önümüzdeki haftalarda tamamlanacaktır. Konya genelinde siyasi çalışmalarımızın kılcal damarları olan Mahalle Başkanlarımızın atamalarına da büyük önem veriyoruz. 2021 yılında olası bir erken seçimde mahallelerimizdeki sandıklara sahip çıkmak çok önemli. Şu ana kadar 311 Mahalle Başkanımızın ataması gerçekleşti. Kısa sürede atamalarımız tamamlanınca Konya’da gücümüze güç katarak yolumuza devam edeceğiz. Mahalle başkanlarımızı belirlediğimiz mahallelerdeki sandık yönetim kurullarımızı da atamaya başlıyoruz. Halkımızın gösterdiği teveccüh bizlere güç vermeye devam ediyor. Merkez ilçelerimizde binlerce esnafımız ve insanımızla yüzyüze görüşerek hasbihal ettik. Sahadan edindiğimiz izlenimler Konya halkının Genel Başkanımıza olan ilgisinin artarak devam ettiğini göstermektedir.

İnanılmaz bir aymazlığın içerisinde olan iktidar partisinin Konya’daki temsilcilerini rahatsız etmeye devam ediyoruz. İnanıyoruz ki onları ne kadar rahatsız edersek Konyamız o kadar çok hizmet alacak yani Konyalı kazanacak. Konyamızı ilgilendiren tüm sıkıntıların çözümü noktasında tüm teşkilat olarak oluşturduğumuz kamuoyu baskısı ile yapılacak hizmetlerin süreçlerini hızlandırıyor ya da Konya halkının doğru bilgilenmesini sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi Genel Başkanımızın Başbakanlığı sürecinde Konyamız tarihinin en önemli hizmetlerinden birine kavuşacaktı. Geçtiğimiz yıl Konya Metrosu hizmet vermeye başlayacaktı. Ancak Genel Başkanımızın Başbakanlıktan ayrılmasının ardından Konya için yapılan birçok yatırım gibi Konya Metrosu da hayal oldu. “Çin’den kredi bekliyoruz bahanesi” ile şimdilik kulağının üzerine yatmış izlenimi veren yöneticilerimizin bu konuda şeffaf olması ve süreci sık sık Konya halkı ile paylaşması en büyük arzumuzdur. Canlı yayında karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen iktidar temsilcilerinin cevaplaması gereken birçok soru hala cevap bekliyor. Zamanı gelince bu soruların cevabını halkımız da isteyecek. Zira şeffaf yönetilmeyen ülkemizde yöneticilerimiz işine gelmediği zaman “Devlet sırrı” ya da “ticari sır” diyerek birçok konuyu halktan gizlemeyi gelenek haline getirdiler.

Bildiğiniz gibi Konyamızda son yıllarda yapılan / geciken hizmetler ile ilgili bir takım sorularımız vardı. Cumhurbaşkanımızın Konya’ya son gelişinde bazı gazetelerin yayınlayabildiği ilanımızda metro, Konya çevre yolu, KOP, Konya-Alanya yolu, çiftçilerimizin su sorunu ve Konya Şehir Hastanesi ile ilgili sorduğumuz 20 sorunun henüz biri bile cevaplanamadı. Gerçi cevap verilebileceğini de düşünmüyorduk.

Bu arada bazı Konya milletvekillerimizin bizlerin, halkın içerisine çıkamayacağını söyleme gafletinde bulunmaları Konya halkına ne kadar yabancılaştıklarının en önemli göstergesi olmuştur. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etselerdi Konya ve ilçelerinde ayak basmadık yer bırakmadığımızı görür, vatandaşımızın kendilerine ne denli tepkili olduklarını izlerlerdi. Sıkıştıkça dini argümanların arkasına saklanan iktidar artık bu söylemlerinin halkta büyük ölçüde karşılığını yitirdiğini hissetmeye başladı. Yıllardır süregelen iktidar yanlısı olmayanları itibarsızlaştırma ve ötekileştirme algı süreci artık tutmamaktadır. Kendilerinden olmayanı hainlikle suçlayanlar gün gelecek aynı suçlamalara muhatap olacaklardır. Çünkü incittiğiniz yerden incineceğiniz gerçeğini hiçbir zaman unutmamanız gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum