Hasan Angı: Konya'da yine rekor oy alacağız

Hasan Angı: Konya'da yine rekor oy alacağız

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya halkı ferasetlidir. Yine rekor oy alacağız. Güçlü liste için büyük çaba var. Bu dönemde, yeni isimlerin oranının daha fazla yükseleceği beklentisi var kamuoyunda” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Merhaba TV'de yayınlanan “Merhaba Siyaset” programına konuk oldu. Angı, programda Konya gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Aday adaylığı süreci, Konyalı bakanların, belediye başkanlarının aday olup olmayacağı, yeni listenin hangi isimlerden oluşacağı, AK Parti'nin Konya'da beklentisinin, Millet İttifakı'nın Konya'da nasıl konumlanacağı konusunda dikkat çekici açıklamalar yapan Angı, Konya'da yine rekor oy alacaklarını belirtti.

adsiz.jpg

HASAN ANGI: İL BAŞKANI OLARAK DEVAM EDECEĞİM

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Pazartesi sabah itibarıyla aday adaylığı başvuruları başladı. Adaylık başvuru süresi uzadı. Sürenin darlığı ve yoğunluktan ötürü süreç uzatıldı. Önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar devam edecek. Kayıtlar çok iyi gidiyor. İlgi yoğun. Geçmiş seçimlerden daha fazla başvuru olacağını öngörüyoruz” dedi. Kendisinin aday olup olmayacağına yönelik sorulan soruyu da yanıtlayan Angı, “Bizler de genel merkeze davet edildik. İl başkanları için 'Aday adayı olabilir' denildi. Bizim takdirimize bırakıldı bu konu. Bu tercihi, ben mevcut görevi devam ettirme yönünde kullanacağım. İl başkanı olarak devam edeceğim. Milletvekiliği adaylığı gündemimde yok açıkçası” şeklinde konuştu.

KAMUOYU BEKLENTİSİ; YENİ İSİMLERİN DAHA FAZLA OLMASI

AK Parti olarak mevcut vekillerle mi yoksa yeni isimlerle mi yola devam edecekleri konusunda da açıklamalarda bulunan başkan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut görevde olan vekillerimizden bir kısmı devam edecek. Öncekilerden bir kısmı gitmezse, yeni isimler gelmez. Bu dönemde, yeni isimlerin oranının biraz daha fazla yükseleceği beklentisi var kamuoyunda. Bunu da genel merkezimiz biliyor. Listenin en güçlü olması adına bir çaba var. Konya ve AK Parti için bu çok önemli. 2002'den bu yana toplam vekil sayısının büyük çoğunluğunu Konya olarak biz oluşturduk. Şu an 15 milletvekilinin 10'u AK Partili. Cumhur İttifakı olarak da 12 milletvekilimiz var. Geriye kalan vekillerin 2'si Konyalı da değildi, CHP'li de değildi. CHP'li bir milletvekili yoktu Konya'da. İYİ Partili vekil de 'Kaş yapayım derken, göz çıkardı.' Bu da kendisinin siyaset tarzı. Yeni döneme giderken, kim hangi listede olacak daha bu konu onlar adına net değil. Biz, kendimize bakıyoruz. Değerlendirmeyi çok iyi yapacağız. 15 isim de çok güçlü isimlerden oluşturulacak.”

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA

Gerek Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse de merkez ilçe ve diğer ilçe belediye başkanlarının aday olup olmaması konusunda sorulan soruyu da cevaplayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Belediye başkanlarımız şu an görevine devam ediyor. Bu konular da istişare ile devam ettiriliyor. Belirli konumdaki arkadaşların görev bırakması mümkün mü? Uğur başkanımızın böyle bir arzusu yoktu. 'Benim ilk dönemim, ben hizmet istiyorum' diyor. Millet neden böyle bir beklenti içinde? Başarılı bir belediye başkanı. Son dönemde hepsinin de deprem bölgesinde gösterdikleri çaba, başarı, performans ortada. Uğur Beyin böyle bir arzusu olmadı. Belediye başkanlarımızın hepsi görevinin başında” diye konuştu.

GÖNLÜMÜZ KONYALI BAKANLARIN VEKİL OLMASINDAN YANA AMA...

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adının da vekillik için kulislerde geçtiği” sorusunu cevaplayan Angı, daha sonra şunları kaydetti: “Biz, arzu ediyoruz açıkçası. İkisi de kıymetli insan. İkisi de başarılı isim. Bölgenin ihtiyacı olan büyük çalışmalar dolayısıyla bakanlarımızın üzerine bir de böyle bir yük yüklenir mi, onu kestiremiyoruz. Gönlümüz istiyor. Olmalılar. Depremden önce bunu daha net söyleyebiliyordum. Deprem sonrası böyle bir şeyi net olarak söyleyemiyorum açıkçası.”

6'LI MASA KONYA'DA LİSTE KRİZİ YAŞAYACAK

Konya'dan beklentilerini de dile getiren Angı, gönlünden geçenin 15 milletvekilinin tamamının Cumhur İttifakı tarafından kazanılması olduğunu aktardı. “İlk turda Cumhurbaşkanımızın da makası açarak, seçimi kazanması” diyen Angı, şunları söyledi: “Sahada büyük bir sıkıntı yok. Zorluklarımız var. Karşı taraf, 'Yıpranmasın' gerekçesiyle uzun süre adayını açıklamadı. Çıka çıka Kemal Kılıçdaroğlu aday çıktı. Bilinen bir yüzü, makyaj üstüne makyaj yaparak kamuoyuna sundular. Kimi Türkiye'nin en mücahit adamlığına, kimi de Akşehir'e getirip olayı seyyidliğe götürdü. Hani yeni bir yüzdü bu isim? Millet, kendini tanıyor. Geçmiş dönemde yapılanlar biliniyor. Kemal Bey, Millet İttifakı içinde de bir hayal kırıklığı oluşturdu. Tablo bunu gösteriyor. Masa dağıldı, tekrar birleşti. Söylenilenler ortada. Kargaşa var. Göreceğiz listelerde yaşanan krizleri. Hem Türkiye genelinde hem de Konya'da yaşanacak bu kriz. Milletin gönlüne hitap etmek, samimiyet önemli. Neyseniz öyle çıkın bu milletin karşısına. Tayyip Bey, gençlik kolları döneminde nasılsa, bugün de öyle. Kimseye yaranma gibi bir derdi yok. Konyalı, her şeyin farkında. 14 Mayıs akşamı sandıklar açılacak. Sonucu göreceğiz. 1. turda bu işi bitireceğiz ve Cumhurbaşkanımızı seçtireceğiz. Milletvekili seçimlerinde de Cumhur İttifakı, meclis çoğunluğunu sağlamış olacak. Milletimiz, istikrar istiyor. Bu adamların çaresizliğini tüm milletimiz gördü. Bu arkadaşlar toplanacak ne olacak? 1999 yılında bunları yaşadık biz. Hizmet yapılamadı. Güçlü lidere ihtiyaç var bugün. O lider de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tekrar diyorum, Konyalı her şeyin farkında. Konya'dan yine rekor oy çıkacak.”

FATİH ERBAKAN KONYA'DA AK PARTİ LİSTESİNDEN Mİ SEÇİME GİRECEK?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın Konya'dan AK Parti'nin listesinden aday olacağı iddialarını değerlendiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Genel merkezler düzeyinde görüşmeler yapılıyor. Henüz daha tam bir karar da çıkmamış vaziyette. Biz, ittifakımızın genişlemesini arzu ediyoruz. Aynı yöne aynı hedefe bakanların bir arada olmasını istiyoruz. Görünen, kendi listeleriyle hareket etme arzularının olduğu. Konya'dan böyle bir şey gündeme gelmedi. Yani Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın AK Parti'nin listesinden yer alması gibi bir konu konuşulmadı. İttifak içinde yer almakla liste içinde yer almak farklı şeyler” dedi.

BİR KONYALI BİLE KILIÇDAROĞLU’NA OY VERMEMELİ

“Konyalı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verir mi” sorusunu da yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Bunu siyaseten söylemeyeceğim açıkçası. Bu şehirde yetişmiş, bu şehrin çocuğu olarak söyleyeceğim; bir tane Konyalı bile Kılıçdaroğlu'na oy vermemeli. Neyseniz o olarak milletin karşısına çıkın. Takiyenin kralını yaparak, girmediği şekil kaldı mı bu insanın? Kendisiyle mecliste çalışmış biriyim. Nasıl biri olduğunu biliyorum. Göz boyamak istiyorlar. İdealleri, hedefleri ne? Sosyal medyada kendilerine ait bir dünya kurmuşlar. Anketler yayınlıyorlar. Bot hesaplar üzerinden kendilerini avutuyorlar. Konya'nın insanı ferasetlidir” dedi. Angı, son olarak şunları söyledi: “Aynı gemideyiz. Bu gemi, fırtınaya yakalanırsa içindeki insanların hepsi etkilenir. Kaptan köşkünde oturan insanlara milletin güvenmesi gerekir. Seçim atmosferi içindeyiz. Millet, 14 Mayıs'ta tercihini ortaya koyacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak seçime hazırız. Milletimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum