Haraç istedikleri için öldürmüş

Haraç istedikleri için öldürmüş

Aksaray’da bir restoranda çıkan tartışmada öldürülen şahsın katil zanlısı özel ekip tarafından yapılan operasyonla evde yakalandı. Zanlı, kendisinden haraç istendiği için şahsı öldürdüğünü söyledi.

Olay geçtiğimiz günlerde Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde meydana gelmişti. Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan Mustafa Kımık (33), arkadaşları ile birlikte Güzelyurt ilçesine gezmeye gitti. Burada bir restoranda eğlenen Kımık, restoran işletmecisi İsak A. (49) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu İsak A. tüfekle Mustafa Kımık ve yanında bulunan arkadaşı K.A'ya ateş etti. Başına saçmalar isabet eden Kımık olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan K.A. Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayın ardından harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel ekip Güzelyurt ilçesini adeta abluka altına aldı. Yapılan araştırmalar ve teknik takibin ardından olayı gerçekleştirdiği iddia edilen İsak A’nın evde olduğunu belirleyen özel ekip gece yarısı eve operasyon düzenlerdi. Gerçekleştirilen operasyonda şahıs evinde kanepenin ardında saklanırken yakalandı. Şüpheli, emniyette yapılan sorgulamasının ardından bugün akşam saatlerinde Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi. Kendini görüntüleyen basın mensuplarının ‘Neden öldürdünüz’ sorularını yanıtlayan İsak A, kendisinden daha önce 700 TL haraç aldıklarını ve tekrar gelerek haraç istediklerini, kendisini ölümle tehdit etiklerini iddia ederek, bu yüzden öldürdüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.