'Hani dünya 3 günlüktü 460 nerden çıktı'

'Hani dünya 3 günlüktü 460 nerden çıktı'

Türkiye'de ve özellikle de Konya'da arabaların arka camına yazı yazdırmak bir gelenek haline geldi.

Trafikte birbirinden ilginç araba arkası yazılarla karşılaşmak mümkün. Bir asker de arabasının arka camına, “Hani dünya 3 günlüktü 460 nerden çıktı” diye yazdırdı
Türkiye'de 17 milyondan fazla motorlu taşıt bulunuyor. Konya'da ise yaklaşık 550 bin motorlu taşıt bulunuyor. Bu sayının içinde binek otomobiller önemli bir yer tutuyor. Türkiye'de özellikle arabaların arka camına duygu ve düşünceleri ifade eden yazılar yazdırmak da bir gelenek haline geldi. Bir çok kişinin araba tutkusunun olduğu bilinen bir gerçek.
EĞLENCE VEYA SİTEMİ İFADE EDİYOR
Araba arkası yazılar genelde bir “eğlence” veya “sitem”i ifade ediyor. Esprili ve gündemi yakalayan bazı yazıları da arabaların arka camında okumak mümkün. Bazı sürücüler ise araba arkası yazılarıyla fark yaratmanın derdine düşerken bazıları da araba arkası yazılarında profesyonellerden yardım alıyor. Reklamcılar ve tasarımcılar bu işi yapan kurumlar arasında. Profesyonel olarak hazırlanan araba arkası yazıları, da araç sahiplerinin oldukça fazla ilgisini çekiyor. Keyfini sürmek ve tutkunu olduğunuzu modeli satın almak için yüklü miktarda paralar ödemeniz gerekiyor ve bu niyetle alınan arabalar daha fazla ilgi görüyor. Bazıları ihtiyaç olmadığı halde tutku ve keyif için araba satın alıyor ya da mevcut arabasını modifiye ettiriyor. Modifiye edilen her araçta neredeyse bir yazı görmek mümkün.
'TRAFİK KURALLARINA UYSAN ÖLÜRMÜSÜN'
Trafikte birbirinden ilginç araba arkası yazılarıyla karşılaşmak mümkün. Bazı yazılar, güldürürken, bazıları düşündürürken, bazıları da uyarıcı bir içeriğe sahip. Bazı araba arkası yazıları ise şöyle: “Hani dünya 3 günlüktü, 460 nerden çıktı, Trafik kurallarına uysan ölür müsün?, Bittiği yer değil, gittiği yere kadar, Nazar etme ne olur, çalarsan senin de olur, Baba yadigarı, Babam sağolsun, Babamın gölgesi, annemin duası yeter, Baban da sollardı, Rahatlık battı, Ayvayı yedik, Reklamlar bitti, film başlıyor, İçişleri bakanını aldım, hükümeti kurmaya gidiyorum, Genç kaptan, Liselim, Kroyum ama para bende, Efsane, Canisi, Tek rakibim Türk Hava Yolları, Hostes aranıyor, Allah cezanı vere, Tut birini vur ötekine be ortaokullum, O şimdi asker, Büyüyünce TIR olucam, Hakimiyet Allah'ındır, Huzur İslam'da.”
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.